Fans van Rode Duivels moeten voor uitwedstrijden afstemmen op VT4

BELGA
De uitwedstrijden van de Rode Duivels in de voorronde van het WK 2014 in Brazilië zullen te zien zijn op VT4. Dat meldt SBS Belgium. De uitzendrechten voor de thuismatchen in die WK-kwalificatiecampagne zijn in handen van de openbare omroep VRT.

De eerste uitwedstrijd waarvoor fans van de Duivels moeten afstemmen op VT4, is het duel op vrijdag 7 september tegen Wales. België speelt in groep A verder nog tegen Servië, Macedonië, Schotland en Kroatië, de uitwedstrijden vallen telkens op een vrijdag.

Belangrijke peiler
"VT4 was al een tijdje op zoek naar nieuwe mogelijkheden om zijn sportverslaggeving verder uit te breiden. We zijn dan ook heel gelukkig dat te kunnen doen met de uitwedstrijden van de nationale ploeg in de voorronde van het wereldkampioenschap", reageert Chris Mannaerts, chef sport bij VT4. "Sport zal ook in de toekomst een belangrijke strategische pijler zijn voor het nieuwe VT4. Elke opportuniteit in het TV-sportlandschap wordt onderzocht en met wedstrijden op vrijdag past de nationale voetbaltrots perfect in de nieuwe programmering vanaf september."

Ook vorige EK
VT4 bezat eerder al van 2006 tot 2010 de uitzendrechten voor de uitwedstrijden van de Duivels, en de zender bracht ook het vorige EK voetbal op de buis. De VRT bezit al sinds 2007 de uitzendrechten voor de thuiswedstrijden, en heeft daarvoor nog een contract met de KBVB tot het einde van de WK-kwalificatiecampagne.