Exclusief voor abonnees

Extreme make-over: zomer belooft heet te worden op Standard

Photo News
Belangrijke weken en maanden voor ­Standard de Liège – maak u klaar voor een hete (transfer)zomer in Luik. 

Michel Preud’homme reageerde gelaten na het verlies tegen ­Anderlecht. Atypisch MPH – iemand die leeft van overwinningen en baalt na elke nederlaag. Maar de Standard-trainer/ondervoorzitter/technisch directeur heeft voor zichzelf al uitgemaakt dat hij met deze spelersgroep het maximum heeft bereikt. Play-off 1 en wellicht een Europees ticket. Te wisselvallig, niet allemaal ­gedreven genoeg. Bij sommigen ontbreekt de drive, de wil om ­beter te doen.

Intern zijn ze er in Luik al langer uit: de spelerskern moet komende zomer worden opgekuist én er moet een kwaliteitsinjectie ­komen. Simpel wordt dat niet. Met Marin is de eerste sterkhouder al weg, hij trekt in de zomer voor 12,5 miljoen euro naar Ajax.

Je hebt 29% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • AUGUSTIN GHIJSELS

  Gaston,onze Michel heeft zich heel kalm gehouden,ook bij het ongeldig 1ste doelpunt.Hij weet toch dat de 3de plaats het hoogst haalbare is met deze tamzakken.Ik ben al 50 jaar sup maar op verplaatsing vegen ze er vierkant hun dure voeten aan.Als ik MPH was,zou ik ze te voet terug naar Luik doen gaan aan een tempo van 7 km per uur en bevoorrading met kraantjeswater om de 2 uur.Idem dito voor die van Alecht.

 • frankie bressinck

  Niet op MPH schieten aub. Als hij met zo'n matige selectie de 3de plaats kan halen dan is dat een wonder! Met verdedigers genre Cavanda, Laifis, Kosanovic, Bokadi en Fai kun je moeilijk de 0 houden! Ze worden constant overspeeld en moeten onnodige fouten maken waaruit dan de doelpunten voorkomen. Zie op RSCA waar Laifis een fout maakt op Verschaeren en uit die vrijschop scoort Santini waar Bokadi in geen velden te bespeuren is!!

 • Gaston FOUBERT

  Preudhomme reageerde gelaten na de nederlaag tegen RSCA ..... die was al uitgeraasd tijdens de match. Mag al blij zijn dat hij weer niet in de tribune was beland.

 • jan wilms

  waarom kan die super trainer niet wat Sa Pinto wel kon de 2 de plaats halen ,wel door de spelers in een keurslijf te steken met loop lijnen en dergelijke ,voetbal is een spel geen computergame