Eurostadion opnieuw gebuisd: zoveelste negatief advies rond mobiliteit

rv
Het slechte nieuws voor Ghelamco, de bouwheer van het Eurostadion, blijft zich opstapelen. Na de gemeente Grimbergen is het deze keer de Vlaamse administratie die zich negatief uitlaat over de plannen voor het nieuwe stadion. Grootste struikelblok is en blijft mobiliteit.

Het is Vlaams parlementslid en specialist ruimtelijke ordening Axel Ronse (N-VA) die het nieuwste mobiliteitsadvies opvroeg bij Vlaams minister van Verkeer Ben Weyts (N-VA). Net zoals bij de vorige bouwaanvraag en het rapport over de milieu-effecten is ook dit advies negatief. 

Het dossier van bouwheer Ghelamco is volgens de Vlaamse administratie onvoldoende becijferd en bevat nauwelijks garanties over bepaalde belangrijke zaken die moeten beletten dat de Brusselse Ring een verkeersinfarct tegemoet gaat van zodra het Eurostadion in gebruik wordt genomen. Volgens Ronse is dit “een mokerslag” voor het omstreden bouwdossier.

"Ten laatste op 2 februari 2018 moet minister Schauvliege (CD&V) beslissen over de aanvraag tot omgevingsvergunning voor het Eurostadion. Dit negatieve advies van het departement Mobiliteit en Openbare werken is weliswaar niet bindend maar doorgaans wordt zo’n advies toch steeds ernstig meegenomen in de beoordeling”, aldus het Vlaams parlementslid. "Dit is een zoveelste mokerslag voor het dossier dat eerder al een negatief advies kreeg van de gemeente Grimbergen en kon rekenen op uitzonderlijk veel bezwaren tijdens het openbaar onderzoek.”
68 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eduard janssens

  Wat heeft de NVA hier mee te maken , bij mijn weten niks !

 • Patrick De pauw

  terug eens hetzelfde!waarom moet er nu een nieuw stadion komen het huidig stadion is nog perfect en mooi,die gasten weten niet van ophouden hé?koop de dancing La Rocca en zet het daar?

 • ka Van der Linden

  Leg er u bij neer. Het stadion komt er! er is teveel geld mee gemoeid. Het geld is al deels verdeelt "onder de armen" en er komt nog bij als alles in kannen en kruiken is.

 • françois troch

  overal waar NVA iets te zeggen hebben wordt dat stadion gebuisd, waarom is er zo winig commotie over het nieuwe stadion van Club Brugge (Verhaegen)

 • Tommy De Decker

  joepie hopelijk blijft het afgekeurd want wij de belasting betalers mogen het betalen