Eurostadion krijgt njet over de hele lijn

BELGA
De Vlaamse administratie heeft voor de bouw- en milieuvergunning van het Eurostadion op parking C van de Heizel over de hele lijn een negatief advies gegeven. De Tijd kon het advies van de Gewestelijke Omgevingsvergunningscommissie, waarin twintig Vlaamse administraties zitten, inkijken.

De hoofdreden voor het negatieve advies is dat projectontwikkelaar Ghelamco te creatief omspringt met de wettelijk toegestane maximale oppervlakte. Hij gebruikt volgens de administratie meer dan 100.000 vierkante meter voor zijn voetbalgerelateerde activiteiten, dubbel zoveel als de toegestane 50.000 vierkante meter. 

Een tweede struikelpunt is de mobiliteit. Ghelamco geeft volgens de administratie onvoldoende garanties om een verkeersinfarct op de Brusselse ring te vermijden
Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) moet op basis van het advies uiterlijk eind januari beslissen over de vergunning voor het geplande stadion op parking C. In theorie kan Schauvliege het negatief advies naast zich neerleggen, maar ze kan bijna niet anders dan het Eurostadion kelderen, zeker omdat coalitiepartner N-VA tegen het project is gekant.

In dat geval is het voor Ghelamco terug naar af. De projectontwikkelaar kan een nieuwe vergunning voor een kleiner project aanvragen, maar de vraag is of dat commercieel interessant is.
66 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • isolde van den borre

  een goeie les voor die arrogante Brusselse politici die samenspannen met die voetbalbonzen om een megalomaan project op te zetten dat vooral aan de Vlaamse belastingbetaler veel geld zou gekost hebben en tijd om in de file te staan. Ze zullen in de toekomst wat beter moeten opletten om hun dromen voor waar te nemen. gelukkig zijn er nog een aantal mensen met gezond verstand die deze stommiteit afgeschoten hebben

 • Peter Yamaha

  ARM,ARM,ARM BELGIË met zijn overschot aan nutteloze politiekers!.

 • Marc Baeyens

  De arrogante Brusselse politici zullen in het vervolg twee keer nadenken voor aleer ze Vlaanderen nog eens voor hun kar te spannen. Ondertussen hebben ze België voor de zoveelste keer de spot van de wereld gemaakt.

 • Koen Vandendriessche

  Is maar goed ook ,geen cross terreinen in België dus ook geen nieuwe voetbalstadions meer , motorcross maakt teveel lawaai volgens sommigen moey eens bij voetbalstadion decibels opmeten

 • Floris Nijs

  Geen Brussels stadion op Vlaamse grond.