Eupen maakt handig gebruik van beroep tegen schorsing

Nils Schouterden kreeg drie matchen schorsing voor een elleboogstoot, maar mag morgen wel spelen.
PHOTO_NEWS Nils Schouterden kreeg drie matchen schorsing voor een elleboogstoot, maar mag morgen wel spelen.
AS Eupen en speler Nils Schouterden gaan in beroep tegen de schorsing van drie speeldagen die dinsdag opgelegd werd door de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Door de sanctie zou Eupen niet op zijn sterkhouder kunnen rekenen in de beslissende eindrondewedstrijd voor promotie naar de Jupiler Pro League, morgen op het veld van OH Leuven. Maar omdat het beroep van de Oostkantonners opschortend werkt tot vrijdag, zal Schouterden dus wel aan de aftrap staan.

Het beroep van Eupen en Schouterden wordt pas vrijdagmiddag om 13 uur behandeld door de Geschillencommissie Hoger Beroep van de voetbalbond. Tot dan wordt de sanctie reglementair opgeschort, en dus is Schouterden donderdagavond wel paraat voor de wedstrijd op het veld van OH Leuven. Als Eupen die partij weet te winnen, is het zeker van promotie naar de Jupiler Pro League voor volgend seizoen.

Schouterden kreeg afgelopen zondag op speeldag vijf van de eindronde een rode kaart in de wedstrijd Eupen-Sint-Truiden (2-2). De Limburger deelde een elleboogstoot uit aan een tegenstander.

"Ik ging te fel in duel, maar het was zeker niet de bedoeling om opzettelijk een elleboogstoot te geven", zei Schouterden dinsdag voor de Geschillencommissie, die besloot om de vordering van het Bondsparket te volgen in de vorm van een effectieve schorsing van drie speeldagen en geldboete van 300 euro. "Zo'n beweging hoort namelijk niet thuis op een voetbalveld", luidde de argumentatie.