Eupen komt mee aan de leiding na nederlaag van Tubeke, Cercle klopt Antwerp

photo_news
SK Lierse is op de 14e speeldag in de tweede voetbalklasse met 1-2 gaan winnen op het veld van leider Tubeke. Daardoor komt KAS Eupen, dat zich gisteren met 1-4 te sterk toonde op verplaatsing bij Virton, mee aan de leiding met de club uit Waals-Brabant.

Eupen en Tubeke hebben met 29 punten één punt meer dan Union. De Brusselaars klopten rode lantaarn Heist zaterdag met 1-3.

Na een 0 op 9 knoopte Cercle Brugge gisteren wel opnieuw aan met de overwinning. De vereniging ging in het Bosuilstadion van Antwerp winnen met 0-1, meteen de eerste thuisnederlaag van het seizoen voor 'The Great Old'. Lommel United was een maatje te groot voor Koksijde (3-1) en ook Roeselare hield na een 3-2 zege tegen Patro Eisden Maasmechelen de punten thuis. Ex-hekkensluiter Dessel Sport zet zijn remonte voort met een driepunter bij Deinze (0-2). Onder coach Regi Van Acker, die overnam sinds speeldag 9, pakte de Kempense club 11 op 18. Ten slotte graaide Seraing United de volle buit mee in Geel, het werd 0-2.

Na Eupen, Tubeke en Union staat Antwerp nu op de vierde plaats. Het verschil met de leider bedraagt wel nog steeds maar drie punten.