Engels en Claudemir verlengen contract bij Club

photo_news
Verdediger Bjorn Engels heeft vandaag een contractverlenging tot 2020 getekend bij Club Brugge. Dat maakte de landskampioen vandaag bekend.

Engels is een jeugdproduct van Blauw-Zwart. Hij speelt sinds 2006 bij Club en kwam in 2011 terecht in de A-kern. Hij kreeg echter af te rekenen met een blessure, maar vocht terug en werd een absolute sterkhouder bij Club Brugge. De Oost-Vlaming was basisspeler in het kampioenenelftal van afgelopen seizoen en zag zijn prestaties beloond met een selectie als Rode Duivel. Door een blessure kon hij echter niet mee naar het EK in Frankrijk.

"Ik ben echt superblij met deze contractverlening", reageert de verdediger op de website van Blauw-Zwart. "Het is een waardering voor mijn sterke terugronde maar ook een beloning voor het harde werk van de voorbije jaren. Er was veel interesse van andere ploegen maar ik ben zeer tevreden langer bij Club Brugge te kunnen blijven. Mijn doelstelling? Een belangrijke rol spelen in deze ploeg en er opnieuw een fantastisch seizoen van te maken!"

CEO Vincent Mannaert noemde de contractverlenging een "beloning voor zijn geleverde werk om terug op het hoogste niveau te komen". "Bjorn maakt de juiste keuze om zijn carrière stap voor stap uit te bouwen. Sportief ligt er voor hem een grote uitdaging om zich verder te ontwikkelen en met de Champions League krijgt hij daar dit seizoen het beste podium voor."

photo_news

Ook Claudemir verlengt contract
De landskampioen heeft ook het contract van de Braziliaan Claudemir opengebroken. De 28-jarige controlerende middenvelder zette zijn handtekening onder een nieuwe overeenkomst die hem tot medio 2019 op Jan Breydel houdt.

Claudemir verliet het Deense FC Kopenhagen in januari 2015 en werkte de rest van het seizoen af bij Club Brugge. De Braziliaanse middenvelder vertoefde 4 seizoen in de Deense hoofdstad (2010-2015), eerder speelde hij voor het Nederlandse Vitesse (2008-2010) en het Braziliaanse Sao Carlos (2006-2007). Hij had nog een contract tot 2017 bij Club Brugge.

"Ik ben blij nog 3 seizoenen in Jan Breydel te kunnen spelen, mijn familie en ikzelf zijn zeer gelukkig in Brugge", liet Claudemir optekenen. "Het voorbije anderhalf jaar was fantastisch met een beker en een titel en ik kijk er naar uit om hier een vervolg aan te breien."

"'Claudi' is een speler die zich wegcijfert voor het team. Hij speelt in functie van anderen en laat hen beter presteren. Hij is een voorbeeld in de kleedkamer en op het veld. Op belangrijke momenten vorig seizoen stond hij er altijd. Meer nog, hij maakte mee het verschil in de beslissende fase van de play-offs", verklaarde Vincent Mannaert, algemeen manager bij blauw-zwart.

photo_news