En opnieuw vliegt een trainer: Eupen stelt gewezen Real Madrid-ster Claude Makelele aan

Claude Makelele.
belga/reuters/afp Claude Makelele.
Verrassing van formaat in Eupen. Daar wordt de Spanjaard Jordi Condom de laan uitgestuurd en vervangen door niemand minder dan Claude Makelele. De 44-jarige Fransman was in zijn topperiode basisspeler bij Real Madrid.

Eupen is sinds het voorbije weekend de nieuwe rode lantaarn in 1A ondanks een knappe 4-4 bij Sint-Truiden. Na nauwelijks 14 speeldagen is de vereniging uit de Oostkantons al de zevende club in 1A die zijn trainer ontslaat. Eerder beslisten ook al Sint-Truiden (Márquez López), Lokeren (Kristinsson),  AA Gent (Vanhaezebrouck), KV Oostende (Vanderhaeghe), Anderlecht (Weiler) en KV Mechelen (Ferrera) van coach te wisselen, terwijl in Kortrijk het hoofd van Anastasiou op het kapblok ligt.

Verloren WK-finale

Makelele speelde voor Nantes, Marseille, Celta de Vigo, Real Madrid, Chelsea en PSG. Hij pakte titels in Frankrijk, Spanje en Engeland en won met Real Madrid de Champions League in 2002, toen hij deel uitmaakte van de zogenaamde 'Galacticos' van voorzitter Florentino Perez. Hij was ook 13 jaar lang Frans international en behaalde met de Haantjes de WK-finale in 2006. Die ging verloren tegen Italië. Hij was er ook bij op het WK 2002 en speelde twee EK's.

Makelele viert een Madrileense goal in de Champions League met Roberto Carlos, Figo en Zidane.
belga/reuters/afp Makelele viert een Madrileense goal in de Champions League met Roberto Carlos, Figo en Zidane.

Zijn trainerscarrière begon hij in Parijs, waar hij tussen 2011 en 2013 asisstent-coach was van PSG. Vervolgens ging het naar Bastia en werd hij opgenomen in de trainersstaf van het Britse Swansea, waar hij eerder dit jaar vertrok.

Bij de Franse nationale ploeg, met Thierry Henry die hem over de bol aait.
belga/reuters/afp Bij de Franse nationale ploeg, met Thierry Henry die hem over de bol aait.

Condom weigert nieuwe fuctie

Volgens Eupen drong een trainerswissel zich op "gezien de sportieve ontwikkelingen van de laatste weken, gecombineerd met de huidige klassering". "Om met succes de nieuwe uitdagingen van de komende weken aan te gaan" werd beslist Jordi Condom te bedanken voor bewezen diensten. Eupen bood hem een nieuwe functie aan, maar dat weigerde Condom. "Onze deur zal altijd voor Jordi en zijn familie open staan", luidt het.

Jordi Condom.
BELGA Jordi Condom.

Jordi Condom was sinds 2012 als T2 aan de slag bij Eupen. Hij werd er in maart 2015 hoofdtrainer na het vertrek van zijn landgenoot Bartolomé Marquez Lopez. Onder Condom promoveerde Eupen in 2016 naar de hoogste klasse. Na een twaalfde plaats vorig seizoen, staat Eupen dit seizoen na veertien speeldagen zestiende en laatste. 

Vechtlust en fairplay

Makelele belichaamt volgens Eupen "vechtlust en tegelijkertijd fairplay". "We zijn ervan overtuigd dat Claude Makélélé met zijn persoonlijkheid, ervaring en motivatie ons team zeker zal helpen om de volgende 2,5 jaren zijn doelen te bereiken". Makélélé wordt morgen/dinsdag om 13u30 voorgesteld in Eupen. Hij zal dan ook zijn eerste training leiden.

Met Chelsea in de Champions League tegen Anderlecht en Besnik Hasi.
isosport Met Chelsea in de Champions League tegen Anderlecht en Besnik Hasi.13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ringo van der pulst

  Met wat betalen ze zo iemand.

 • Marco Pikorski

  JC deed het niet slecht met Eupen... roeien met de riemen die hij heeft! Paar sterkhouders zijn vertrokken en niet veel binnen gehaald! Maar ik ben eens blij om eens een andere naam te zien! Tis altijd Maes, Vercauteren, Jankovic, Ferreira,Peeters,...altijd dezelfde trainers die aangenomen worden! Makalele was een groot voetballer... daarom geen goede trainer... maar geef hem een kans! Wie weet

 • Gerry Cle

  Geweldige speler. Dank zij hem kon Zidane voetballen. Hij verdiend zeker een kans als trainer.

 • Roos Desreveaux

  Ik vind dat trainer condom ongeacht de spelers dat niet slecht deed.en is eupen soms geen speeltje van een saoudi arabische prins? die makele was een goeie speler, maar ze zouden beter een echte trainer aanschaffen.er zijn er genoeg vrij, en kortrijk heeft toch geen slechte trainer, hij heeft geen spelers die iets kunnen verwezenlijken op het veld.tis weer comedy capers van de trainers

 • danny meulders

  als trainer moet je roeien met de riemen die je hebt en van knollen kun je geen renpaarden maken en die van Kortrijk doet het seizoen uit !