Elke club mag drie teams doorgeven waar het zonder fans liever niet tegen wil spelen

Het streekduel tussen KV Kortrijk en Zulte Waregem.
BELGA Het streekduel tussen KV Kortrijk en Zulte Waregem.
De profvoetbalclubs mogen in aanloop naar het seizoen 2020-2021 aan kalendermanager Nils Van Brantegem doorgeven tegen welke drie tegenstanders ze liefst geen thuiswedstrijd achter gesloten deuren afwerken. 

De voetbalcompetitie in de Jupiler Pro League gaat in principe in het weekend van 7 augustus van start volgend seizoen. In 1B is de richtdatum voor de eerste speeldag van het seizoen 2020-2021 twee weken later op 21 augustus. Aangezien sportcompetities voorlopig tot en met 31 juli verboden zijn, maar massa-evenemten tot en met 31 augustus niet toegelaten worden, is het mogelijk dat de eerste speeldagen (minstens deels) achter gesloten deuren zullen plaatsvinden.

De Pro League bereidt zich daarop voor, ook wat de kalender betreft. Behalve de gebruikelijke criteria, zal kalendermanager Nils Van Brantegem ook rekening houden met de voorkeuren van de teams met betrekking tot deze wedstrijden achter gesloten deuren. Elke ploeg zal drie tegenstanders moeten doorgeven tegen wie ze in augustus niet achter gesloten deuren willen spelen. Sommige teams spelen liever geen streekduels zonder publiek, omdat die matchen meer inkomsten opleveren. Hetzelfde geldt voor thuismatchen tegen topclubs. Van Brantegem kan niet alle wensen inwilligen, maar probeert toch twee van de drie verzoeken te respecteren.

Van Brantegem hoopt de kalender rond te hebben ten laatste op 20 juni, zelfs al zal op dat moment misschien nog niet duidelijk zijn wie de plek van Waasland-Beveren inneemt.

Lees ook: 

POLL. Wat vond jij van de Duitse matchen zonder fans? En hoe sta jij tegenover Belgisch voetbal als familiegebeuren?

Van Ranst pleit voor een andere voetbalbeleving post-corona: “Dé kans om er een familiegebeuren van te maken”

Zo ziet de nieuwe voetbalkalender voor volgend seizoen eruit: bekerfinale tussen competitie en play-offs, Europese groepsfase start pas in oktober

Nils Van Brantegem.
RV Nils Van Brantegem.6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Boden

  Ok, hier zijn mijn 3 teams : Club Brugge, Club Brugge en Club Brugge.

 • gerard soete

  Als ze nu eens de risicomatchen spelen op dat moment. Veel minder politie nodig dan. Dan denk ik aan standard-antwerp. Club brugge -anderlecht enz.

 • Jos Vannuffelen

  Als het kan zonder volk tegen den Antwaaarp, al zeker dat er dan geen ongeregeldheden zijn.

 • Peter Debrouwer

  Voor Club zijn dat dus de toploegen Gent, Standard en Charleroi ! De rest is maar een gewone tegenstander.

 • Tom Dekock

  Niemand wil een thuiswedstrijd zonder publiek tegen Brugge of Anderlecht, maar er zullen toch ploegen zijn die dat krijgen, of ze nu willen of niet...