Eleven en Telenet bereiken akkoord voor uitzenden Belgisch voetbal, VIER behoudt samenvattingen

Photo News
Goed nieuws voor de klanten van Telenet. De telecomoperator vond een akkoord met rechtenhouder Eleven Sports voor het uitzenden van de wedstrijden uit het Belgische voetbal. Ook de samenvattingen blijven zoals de voorbije jaren te zien bij VIER, dat Sports Late Night opnieuw zal uitzenden. Vanavond om 19 uur kunnen de klanten van Telenet al kijken naar Moeskroen-KV Mechelen. 

Na slopende onderhandelingen is het dan toch gelukt. Eleven Sports, de nieuwe rechtenhouder van het Belgisch voetbal, en Telenet hebben een akkoord gevonden voor het uitzenden van de competitiewedstrijden. Vorig weekend moesten Telenet-klanten nog op hun honger blijven zitten en leek een akkoord ver weg, maar nu is er dan toch witte rook. Om 19 uur vanavond kunnen abonnees zelfs al kijken naar Moeskroen-KV Mechelen. Ook de samenvattingen blijven uiteindelijk op het vertrouwde kanaal. VIER zendt vanaf morgen opnieuw Sports Late Night uit.

“Het Belgische voetbal toegankelijk maken voor zoveel mogelijk fans is vanaf dag één ons doel geweest. In die context was het partnership met Telenet heel belangrijk. We zijn dan ook bijzonder blij dat we vandaag de overeenkomst kunnen aankondigen”, zegt Guillaume Collard, Managing Director van Eleven Sports. 

Ook bij Telenet is de opluchting over het akkoord groot. “We beseffen dat we veel klanten teleurgesteld hebben toen we vorig weekend geen voetbal konden aanbieden. We zijn dan ook erg blij dat vanaf deze vrijdag alle klanten weer in hun vertrouwde omgeving terecht kunnen voor het Belgisch voetbal”, aldus Jeroen Bronselaer, marketingverantwoordelijke bij Telenet. 

Guillaume Collard, Managing Director van Eleven Sports.
BELGA Guillaume Collard, Managing Director van Eleven Sports.

Maximale distributie

Nu Telenet en Eleven Sports rond zijn, kunnen nagenoeg alle Belgische fans via hun operator naar de Jupiler Pro League kijken. Eerder bereikte Eleven al een akkoord met Proximus, Orange, Télésat/TV Vlaanderen en VOO. Daardoor bereikt Eleven met de Pro League meer dan 750.000 Belgische gezinnen. Nooit eerder was dat het geval. 

“Wij zijn in volledig in onze opzet geslaagd en blijven zo ook in lijn met onze baseline: ‘By the fans, for the fans’. We geven een maximale visibiliteit aan het Belgische voetbal, niet alleen aan de Jupiler Pro League en 1B, maar ook aan het vrouwenvoetbal met de Women’s Super League. De jonge generaties zullen ook de matchen van de E-Pro League op onze Eleven Pro League kanalen kunnen volgen. We zijn dus heel trots om zoveel mensen rond ons project ‘Home of Belgium Football te kunnen verenigen”, vertelt Guillaume Collard. 

“Het akkkoord dat vandaag tussen Eleven Sports en Telenet werd bereikt, verenigt de drie historische rechtenhouders rond het project ‘Home of Belgian Football’. Aangezien reeds eerder ook met Orange en TV-Vlaanderen/Télésat een akkoord werd bereikt, zal het aantal kijkers die het Belgische voetbal zullen kunnen volgen, gevoelig stijgen”, aldus een gelukkige Pro League-CEO Pierre François.

Pierre François (rechts) en Guillaume Collard bij de voorstelling van Eleven Sports als nieuwe rechtenhouder van het Belgisch voetbal.
Photo News Pierre François (rechts) en Guillaume Collard bij de voorstelling van Eleven Sports als nieuwe rechtenhouder van het Belgisch voetbal.30 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jurgen Vermaut

  Reeds veranderd na bijna 20 jaar naar Proximus met 2x TV, 4x Gsm en internet. Gevolg: betere service goedkopere Netflix straks Disney+ een jaar gratis en goedkoper voetbal. Resultaat ruim 40 euro per maand goedkoper en mijn internet is verbazingwekkend genoeg sneller dan voordien. Ze zien me niet vlug terug bij Telenet, eigen schuld jongens, te lang onderhandeld.

 • OCTAAF DECOSTER

  Als trouwe klant van telenet,vind ik het een schande wat hier allemaal gebeurt. Ik ben het beu en tot mijn grote spijt ,verander ik van provider . Get O Decoster

 • louis meuleman

  Voor mij hoeft het niet ik ga geen geld geven voor een bende veel te veel betaalde profiteurs die zich voetballers noemen en schijnbaar aan de vallende ziekte lijdenwe betalen al genoeg voor hen wegens de miljarden staats steun

 • JHONNY BRUGGEMAN

  Heb eleven sport genomen voor 1 maand ,wedstrijd club Brugge-Charleroi bekeken was het na 10 min.al beu door de haperingen in de streaming,soms tot 30 sec.stilstaand beeld.Wat een fiasco.

 • Lucas Janssen

  Het akkoord werd gisteren rond 18:00 u. gesloten en om 19:00 u. kon ik voetbal zien. Bij Telenet heeft men ook nog veldrijden - formule 1 en nog andere sporten. Persoonlijk blijf ik bij Telenet. Iedereen moet zelf uitzoeken wat men wenst van sport.