Einde nu echt nabij? Ondanks rode lantaarn ziet Lokeren sterkhouders gaan

BELGA
Laatste staan. Mét een transferverbod. En toch sterkhouders laten vertrekken. De toekomst ziet er met de dag zwarter uit voor Sporting Lokeren.

Het definitieve einde van de ooit o zo fiere eersteklasser lijkt met de dag dichterbij te komen. Allerlaatste in 1B, met een transferverbod bovendien. Ga er maar aanstaan. Maar zelfs dán zetten ze op Daknam de deur wagenwijd open. Basispion Lukas Marecek is al weg, dit weekend volgt Mickaël Tirpan. Voorzitter Louis de Vries betreurt het feit maar plaatst de transfers tegelijk in context: “Wij hebben voor die spelers geen transfersom ontvangen. Ze hebben beide geëist én gesmeekt om de club te mogen verlaten.”

Je zal maar Stijn Vreven zijn. Vol goede moed in Lokeren gestapt, maar sindsdien van de ene verbazing in de andere gevallen. Tegen rechtstreeks concurrent Lommel vanavond moet de arme Lokerse T1 - dat mag u trouwens haast letterlijk nemen, want naar verluidt zou ook hij niet correct betaald zijn - het zonder Lukas Marecek zien te doen. Oké, de middenvelder was sowieso geschorst, maar maakte ondertussen zijn kastje leeg, nam afscheid van iedereen en is op weg naar het Tsjechische Teplice. Weer een speler van de loonlijst. Alle beetjes helpen zeker? Hij is echter niet de enige die Vreven binnenkort niet meer ziet. Naast Marecek is ook Mickaël Tirpan - een andere sterkhouder - op weg naar de uitgang. Tirpan komt vanavond weliswaar aan de aftrap - wie anders moet Vreven opstellen? - het zullen meteen de laatste minuten als Lokeren-speler zijn voor de rechtsback - noodgedwongen door Vreven gebruikt als middenvelder. Dit weekend stapt Tirpan het vliegtuig op richting Turkije.

Lokeren hoopte om op 10 januari naar eigen zeggen enkele ‘vereiste attesten’ voor te leggen, en zo het transferverbod op te heffen. Die ‘formaliteit’ bleek echter toch iets moeilijker dan gedacht, want ondertussen zijn we een week verder en ziet het er niet naar uit dat het transferverbod eerstdaags opgeheven zal worden. Integendeel… De financiële problemen van de Waaslanders lijken er alleen maar groter op geworden. Ondanks alles is de Vries positief gestemd over de toekomst van de club.

BELGA5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Nolle Verdonck

  Samen met Beveren een grote wase club maken. En een nieuw stadion tussenin... anders is het voetbal daar gedaan.

 • Marc De Bock

  Boeken toe...Belgisch voetbal buiten 5 a 6 clubs is dood...nergens nog geld.

 • Maria de swert

  Vele ploegen zijn een bodemloze put waarin sponsors hun geld niet blijven dumpen , hoge schulden , zware uitgaven en weinig inkomsten en er gaan er nog véél volgen !

 • jozef louis

  Lambrechts smeken om het nog eens te doen of boeken dicht

 • louis pippers

  Hoe rapper ontbonden hoe liever Bay Bay Lokeren