Effectieve celstraffen voor hooligans Club Brugge

De correctionele rechtbank in Brugge heeft enkele voetbalhooligans veroordeeld tot tien maanden effectieve celstraf. Alle veroordeelden zijn supporter van Club Brugge. Ze pleegden de feiten tussen april 2005 en februari 2007 in Brugge en Oudenaarde.

De 32-jarige Kurt N. uit Oud-Turnhout werd veroordeeld tot tien maanden effectieve celstraf en 550 euro boete. Hij kreeg de straf voor weerspannigheid bij de wedstrijd Club Brugge-Anderlecht op 26 maart 2006 en voor het toebrengen van slagen en verwondingen aan een agent in burger op 23 februari 2007. Dat was naar aanleiding van de wedstrijd Club Brugge-Sint-Truiden. De agent kreeg een trap in de onderbuik toen hij tussenkwam om de gemoederen te bedaren. De veroordeelde hooligan kreeg ook vijf jaar gerechtelijk stadionverbod.

Twee andere supporters van Club Brugge kregen van de strafrechter ook tien maanden effectieve celstraf. Naar aanleiding van de Ronde van Vlaanderen bezochten ze op 3 april 2005 een café in Oudenaarde. Daar deelden ze enkele rake klappen uit aan een 38-jarige agent uit Ronse. Twee anderen die bij het gevecht betrokken waren, kregen tien maanden cel met uitstel en opschorting van straf. (belga/bf)