Eerste voetballer bekent te zijn benaderd voor degradatiematch tegen KV Mechelen

Olivier Myny, ex-speler van Waasland-Beveren.
Photo News Olivier Myny, ex-speler van Waasland-Beveren.
Olivier Myny, ex-speler van Waasland-Beveren, heeft zijn ondervragers verteld dat hij is benaderd in de aanloop van de verdachte degradatiewedstrijd tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren in maart 2018. 

Daarmee geeft nu voor het eerst een speler toe dat er vorig seizoen een poging tot matchfixing is geweest in onze eerste voetbalklasse. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag. 

Myny's makelaar Thomas Troch werd gisteren in verdenking gesteld, maar is vrij onder voorwaarden. Twee spelers werden tot dusver ondervraagd in de zaak-Propere Handen: Davy Roef, die enkel werd gehoord als getuige, en Olivier Myny. Beiden speelden voor Waasland-Beveren toen KV Mechelen en Eupen vorig jaar vochten om in 1A te blijven.

Voorlopig vrij zonder voorwaarden

Myny heeft volgens verschillende bronnen toegegeven te zijn benaderd in aanloop naar de wedstrijd op 11 maart, aldus Het Nieuwsblad. De speurders zoeken nu uit of dit geïnterpreteerd kan worden als een poging tot wedstrijdvervalsing.

In afwachting werd Myny vrijgelaten zonder voorwaarden. Hij blijft wel in verdenking van criminele organisatie en private corruptie. Myny beweert dat hij zijn uiterste best heeft gedaan in die match en dus niet aan matchfixing heeft gedaan.

Bekijk ook:
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Mulder

  En nog waarschijnlijk niks aan de hand , hoe kan een ploeg als kv mechelen nu nog geloofwaardig klinken , boeken dicht en terug starten in de provinciale reeksen , en zeker weten het blijft niet alleen bij kv mechelen er gaan er nog volgen

 • Dirk Van Den Bossche

  Hoe kan het dat clubs als Moeskroen , Eupen en Charleroi niet worden gecontroleerd ? Het stonk nochtans serieus vorig jaar met Moeskroen op de laatste speeldag.

 • Sanne Vermeulen

  Ik blijf erbij dat ze best Moeskroen eens gaan controleren

 • rik cappelle

  Alleszins medeplichtig als ge zulke zwaarwichtige feiten maar 7 maanden na datum meldt.

 • FRANK BERTELS

  maar den bond gaat niet reageren hoor ,ze slapen verder mechelen mag zondag rustig zijn matchke spelen corrupte boel ,