Eerste prijs is binnen voor Genk: landskampioen wint Supercup, kapitein Dewaest scoort twee keer (3-0)

De spelers van Genk vieren hun overwinning.
Photo News De spelers van Genk vieren hun overwinning.
Racing Genk lijkt klaar voor het nieuwe seizoen. De kampioen klopte met de vingers in de neus bekerwinnaar KV Mechelen (3-0) en pakte zo de tweede Supercup uit de clubgeschiedenis. Als Genk goudhaantje Berge en topschutter Samatta kan houden, gaat het ook nu weer een rol van betekenis spelen.

Genk begon aan de match met vier spelers die er in het kampioenenjaar nog niet waren of toen niet al te veel aan spelen toe kwamen (De Norre, Cuesta, Piotrowski en Benson). Maar ondanks het vertrek van sterkhouders als Malinovskyi en Trossard en de onbeschikbaarheid van vaste waarde Maehle had de landskampioen nog altijd een stevige ruggengraat. De nieuwe trainer Felice Mazzu lijkt trouwens in hoofdzaak verder te bouwen op hetgeen zijn voorganger Philippe Clement afgelopen seizoen neerzette. Da’s geen oneer, integendeel: het is gewoon slim.

Photo News

Tot nader order nog steeds present op het Genkse middenveld: Sander Berge. De Noor heerste in de eerste helft, zowel in de balrecuperatie als in de opbouw van achteruit. Onder impuls van Berge voetbalde Genk voor de pauze een handvol kansen bij mekaar. Ito, Piotrowski (zijn goal werd afgekeurd wegens hands), Dewaest en Benson (tot twee keer toe trof hij de paal) konden dreigen. Aan de overkant gaapte – op een poging van Engvall na - de grote leegte.

Nu gaan we zeker niet stellen dat we voor de pauze al het allerbeste Genk te zien kregen – het is nog héél vroeg op het seizoen - maar een doelpunt verdiende de thuisploeg zeker wel. Dat kwam er ook, na een vrije trap. Mechels keeper Verrips loste de knal van Benson en kersvers Genks kapitein Dewaest was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te tikken. Verrips kon als excuus inroepen dat zijn zicht werd belemmerd door een Limburgs driemansmuurtje: een handigheidje uit de koker van Mazzu dat meteen loonde.

BELGA

In de tweede helft zag het spelbeeld er in grote lijnen het zelfde uit. Genk bleef op elk moment rustig meester over de situatie, terwijl Malinwa bleef uitblinken in onmondigheid. De wedstrijd kabbelde gezapig verder naar het einde, met Genk dat af en toe eens een prikje plaatste. Bij één van die prikken verdubbelde alwéér Sébastien Dewaest de score. Deze keer kopte hij een prima vrije trap van Bryan Heynen tegen de touwen. Tussendoor vergat Berge zijn ijzersterke prestatie te bekronen met een doelpunt. Een schuiver van de Noorse patron ging naast.

Oh ja, in de slotfase trof Corryn namens de bezoekers nog eens de paal en tijdens de daaropvolgende tegenstoot maakte invaller Dante Vanzeir er op heerlijke wijze 3-0 van. Voor ex-Beerschotter Vanzeir een mooie revanche voor het fluitconcert waarop de Mechelse aanhang hem even voordien had getrakteerd. Soit, veel belang had het allemaal niet meer. Voor de vijftiende keer op een rij pakte de kampioen ook de Supercup. Mazzu en co kunnen over een week met een goed gevoel aan de competitie beginnen.

BELGA

Dewaest: “Eerste keer dat ik twee keer scoor”

Schoofs: “Zijn belangrijke spelers verloren”

Winnaars Supercup:

15: Club Brugge
13: Anderlecht
4: Standard
2: Lierse
2: Beveren
2: Genk
1: Waregem
1: AA Gent 

Sebastien Dewaest scoorde twee keer.
BELGA Sebastien Dewaest scoorde twee keer.32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Arie Verwimp

  Deze wedstrijd had nooit mogen doorgaan maar de heren van telenet zullen er anders over beslist hebben zeker?

 • Frans Peeters

  Bedoel, dat het zeer spijtig is dat Vanzeir (met toch een wereldgoal) moet kiezen voor verhuring wegens te veel aankopen in het buitenland

 • Roos Desreveaux

  Heb volledig neutraal gekeken en ik vond Genk sterk tot zeer sterk, met Bensen en Ito zeer gevaarlijke flankspelers, Ze waren al even sterk als vorig jaar en met de aanwinsten erbij. Dat zal gensters geven. KV Mechelen vond ik zeer zwak en ik weet echt niet wat die ploeg in 1A te zoeken heeft. Zij worden degratiekandidaat. Tot nu toe zijn AA Gent en Genk de 2 beste ploegen.

 • Jean Van Rompaey

  De heren (?) van het BAS, enkele bestuurders van voetbalclubs, de voetbalbond en sommige commerciële journalisten kennen duidelijk de betekenis niet van "ethiek" en "sport". Of passen het niet toe.

 • Piet Flament

  KVM gaat er nog spijt van krijgen dat ze in 1A zitten .