Een niveauverschil: Club Brugge niet opgewassen tegen sterk Ajax (3-1), bekijk hier de goals

Photo News
Een niveauverschil. Ajax overklaste Club op geregelde tijdstippen. Een owngoal van Kossounou en een penseeltrek van Ziyech – wat een héérlijke voetballer – beslisten de oefenpot nog voor hij goed en wel begonnen was. ’t Werd uiteindelijk 3-1. 

Met conclusies te trekken uit oefenwedstrijden moet je voorzichtig zijn. Zo weet je bijvoorbeeld niet hoe intensief Ajax de voorbije week in Qatar getraind. Of de workload wel gelijkaardig was aan die van Club. Sommige benen voelden mogelijk zwaarder aan dan anderen.

Het neemt niet weg dat Ajax van in het begin Club hoog vastzette. Dat het duo Okereke - Schrijvers voorin moeite had om de bal vast te houden, hielp daarbij niet. Club pufte. Alleen Balanta en Vanaken moesten één tegen één niet onderdoen.

Dit Ajax is natuurlijk nog van een andere grootorde dan Club. Het levende bewijs: Hakim Ziyech. Eigenlijk valt het niet te begrijpen dat hij dezer dagen nog in de Eredivisie speelt – artiest op noppen. Ziyech schilderde op het kwartier met zijn linker de bal enig mooi in de verste bovenhoek. Amper twee minuten nadat Kossounou een schot van Mazraoui ongelukkig voorbij Mignolet had gedevieerd. 

Club herstelde halfweg de eerste helft wel wat het evenwicht. Schrijvers zag een mooie volley gered door Onana en Okereke vergat een foutje van diezelfde Onana af te straffen. Aan de overzijde miste Ziyech dan weer het onmogelijke. Alleen voor Mignolet trapte hij naast – ook de Marokkaanse balvirtuoos is er maar een mens. 

Hetzelfde verhaal meteen na rust, toen Ajax doodleuk doorheen het blauw-zwarte centrum sneed. Eindstation was Quincy Promes: 3-0.

Clement deed nadien wat hij had aangekondigd: al zijn veldspelers wisselen. De jongeren kregen opnieuw hun kans en grepen die. In het slot milderde Thomas Van Den Keybus (3-1) – even daarvoor en net erna was ook De Cuyper dicht bij een doelpunt.

Club verlaat Qatar dus met een nederlaag tegen Ajax. Morgenochtend vliegt blauw-zwart terug richting Brussel.

Ajax: Onana; Mazraoui (61’ Schuurs), Veltman (80’ Timber), Martínez (84’ Pierie), Tagliafico (80’ Castillo); Gravenberch (46’ Marin), Van de Beek (73’ Álvarez), Ziyech (61’ De Jong); Tadic (80’ Taylor), Traoré (69’ Unuvar), Promes (61’ Danilo)

Club Brugge: Mignolet; Kossounou, Mechele, Deli; Vlietinck, Balanta, Vormer, Vanaken, Sobol; Schrijvers, Okereke

Na 60’: Mignolet; Van der Brempt, Mitrovic, Mata; Cools, Rits, De Ketelaere, Van Den Keybus, De Cuyper; Badji, Openda

Doelpunten: 13’ Kossounou (own. 1-0), 15’ Ziyech (2-0), 52’ Promes (3-0), 83’ Van Den Keybus (3-1)

Photo News
BELGA
ANP Sport
Photo News
BELGA
Photo News
BELGA37 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Meert Dominique

  Het zoveelste bewijs dat enkel geld het verschil maakt. Gelukkig is voetbal een spel en geen sport. Bij een sport zijn waarden, respect voor regels, tegenstander en scheidsrechter en sportiviteit van belang. Bij een spel is alles toegelaten zolang men maar wint.

 • eric debanne

  Het afwerken blijft een probleem bij club ! Nog steeds niet opgelost helaas

 • danny buyse

  Bij een Beneliga zullen Belgische ploegen steeds voor de 2de plaats moeten spelen als je Ajax bezig zag tegen Club. Ajax steekt daarom ook in eigen competitie er bovenuit met kop en schouders.

 • Sam Valkenborgs

  De 3 goals van Ajax zijn 3 maal balverlies. Moet beter in de JPL binnekort tegen RSCA.

 • Eddy Vervaet

  Emile Allard,je denkt op korte termijn.Een BeNeLiga is een must voor onze Belgische topteams.In het begin zullen we door bvb Ajax uitgelachen en weggeblazen worden,maar op termijn wordt je er sportief en financieel beter van...