Exclusief voor abonnees

Een handleiding, één jaar na Operatie Zero: “We zijn vertrokken voor járen procedures”

Dejan Veljkovic en Mogi Bayat: de twee spilfiguren in de zaak.
DR. Dejan Veljkovic en Mogi Bayat: de twee spilfiguren in de zaak.
10 oktober. Een datum die voor altijd een zwarte pagina zal blijven in het Belgisch voetbal. Eén jaar later is Mogi Bayat weer koning van de transferjungle. Is er dan niets veranderd?

Wat weten we?

Dejan Veljkovic en Mogi Bayat blijven de hoofdrolspelers in Operatie Zero. Het gerecht verdenkt de twee makelaars ervan om massaal zwart geld en verdoken commissies te incasseren en uit te delen.

Alleen bleek Bayat slimmer dan Veljkovic. Het telefoonverkeer van de twee makelaars werd afgetapt. Alleen voerde de Franse Iraniër het gros van zijn uitgaande gesprekken via Whatsapp. De communicatie via die app is vergrendeld – de politie kan die dus niet zomaar afluisteren. Veljkovic was meer van de oude stempel en hield het bij de traditionele gesprekken via mobiele operatoren. Er bestaan daarom veel meer geregistreerde telefoongesprekken van de Serviër, wat maakt dat de speurders meer bewijslast tegen hem voorhanden hebben.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rony COCQUYT

  Alweer bla bla, spijtig genoeg juist, als nu iedereen eens geen abonnement zou kopen, wat denk je? Zou vlug veranderen, maar ja wie durft het aan?

 • Patrick Braekeveldt

  In Belgie worden de wetten gemaakt door de rijken ,voor de rijken ,wat eens temeer blijkt !

 • Ronny Van Den Broeck Ronny

  In dit land wordt alles met geld geregeld Veroordeeld dan heb je niet betaald

 • julien de meulder

  de staat zou beter belasting heffen op alle transfers daar de grote firmas niets moeten betalen het is niet logisch daar de firma tenslotte het betaald van de winst die ze maken .

 • Marc LInden

  wanneer je ziet hoeveel geld voetbalbond en clubs ontvangen en uitgeven dan weet je dat er dingen zijn die niet correct zijn. Wetten worden met opzet niet waterdicht gemaakt omdat de schrijvers ook aanschuiven aan de vetpotten. Ga naar hockey kijken, sneller, leuker, spannender en minder bevuild.