Eddy Wauters mag zijn 5 miljoen euro opeisen van voetbalclub Antwerp

Eddy Wauters, van 1969 tot 2012 voorzitter van RAFC.
belga Eddy Wauters, van 1969 tot 2012 voorzitter van RAFC.
Voetbalclub Antwerp heeft vandaag bot gevangen bij de Antwerpse kortgedingrechter. De club wilde ex-voorzitter Eddy Wauters (82) laten verbieden om nu al zijn 5 miljoen euro op te eisen, maar de rechter wees de eis van Antwerp af wegens een gebrek aan hoogdringendheid.

De Arbitragecommissie veroordeelde Antwerp op 19 maart tot de betaling van 4.988.409 euro aan Eddy Wauters. De voetbalclub wil die beslissing nietig laten verklaren en stapte naar de rechtbank van eerste aanleg in Brussel, die zich op 29 juni over de zaak zal buigen. In afwachting van de uitspraak spande Antwerp een kort geding aan om Wauters een verbod te laten opleggen van nu al zijn geld op te eisen.

De kortgedingrechter vond dat Antwerp de hoogdringendheid van de eis niet kon bewijzen. "Het feit dat de supporters plots ongerust worden en gedestabiliseerd zouden zijn, maakt op zich geen hoogdringendheid uit", oordeelde de rechter. De vordering van Antwerp werd bijgevolg ongegrond verklaard.

Wauters heeft intussen al uitvoerend beslag laten leggen op de consignatierekening waarop het geld gezet werd. "We zijn inderdaad begonnen met de uitvoering van de arbitrale beslissing, maar we hebben het geld nog niet ontvangen", zegt advocaat Yves Teughels, die voor Eddy Wauters optreedt.

"Wauters heeft daar volgens ons ook geen recht op. Het geld werd op die rekening gezet als waarborg voor de licentiecommissie", aldus meester Paul Van der Putten, die voor voetbalclub Antwerp optreedt.