Drie maanden cel voor Aalst-spits Glouftsis

BELGA
Eendracht Aalst-speler Stavros Glouftsis en zijn vrouw zijn vandaag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf met uitstel van 3 maanden. Het tweetal had in december 2011 een laptop gestolen uit het Macro-warenhuis in Sint-Pieters-Leeuw. De voetballer, die eerder ook bij onder andere Geel en Antwerp voetbalde, zit bovendien sinds 25 januari in de cel nadat hij betrapt werd bij een diefstal in een Ingelmunsterse schoenenwinkel.

De laptopdiefstal vond plaats op 8 december 2011. De Griekse Belg was samen met zijn vrouw aan het winkelen in de Makro van Sint-Pieters-Leeuw toen het koppel plots een laptop in het oog kreeg. Prompt pakten de twee het toestel en staken het weg in een handtas. Omdat er geen beveiliging was aangebracht op het toestel, konden ze ongehinderd met de computer naar buiten lopen zonder te betalen. Bij het bekijken van de camerabeelden werd Glouftsis echter geïdentificeerd.

In december 2012 werden de man en zijn echtgenote bij verstek veroordeeld tot 7 maanden cel. Maandag bracht de rechtbank dat op verzet terug tot 3 maanden met uitstel.

In tussentijd heeft de spits zich echter opnieuw in de nesten gewerkt. In een schoenenwinkel in Ingelmunster ging hij er enkele weken geleden vandoor met vijf paar schoenen. Ook nu werd hij herkend op de bewakingsbeelden. Toen Glouftsis op 25 januari opnieuw in de winkel kwam, verwittigde de uitbaters de politie. Die kon de spits inrekenen, net toen die probeerde nog drie paar schoenen te stelen.