Dit boek voorspelde in 2015 al: "We staan niet ver af van de situatie dat een spelersmakelaar of investeringsfonds zal beslissen wie wanneer mag winnen"

Mogi Bayat.
Photo News Mogi Bayat.
Auteur Frank Van Laeken beet zich in 2015 al vast in het geld van het voetbal. In '£X€£$$ United'. Het geld van het voetbal' concludeerde hij toen al : "We staan niet ver af van de situatie dat een spelersmakelaar of investeringsfonds zal beslissen wie wanneer mag winnen". In het boek wijdt hij ook een flink hoofdstuk aan Mogi Bayat, vandaag één van de hoofdrolspelers in het onderzoek naar verdachte financiële verrichtingen in de Jupiler Pro League. We publiceren het hoofdstuk hier integraal:

In Sport/Voetbalmagazine van 8 juli 2015 werd een boekje opengedaan over Mogi Bayat, zowat de meest invloedrijke makelaar in ons land, iemand die vriend aan huis is in Anderlecht, Gent en Kortrijk, maar die niet graag gezien wordt in Brugge en in Luik ten tijde van voorzitter Roland Duchâtelet. ‘Hij werkt voor de clubs en niet voor de spelers’, laat een anonieme concurrent optekenen. 

Geld zal nooit de motor zijn voor een transfer. Noch de rem

Mogi Bayat

Je hebt 21% van dit artikel gelezen
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Theo Van Hoof

  Ik heb medelijden met de 'supporters' die nog hoog oplopen met dit circus.

 • Sandy Vanderzee

  Tja... Brood en spelen. Dateert al van bij de Romeinen, en wie weet van nog lang daar voor.

 • Leopold Vanhoof

  En toch zit de voetbal ons voortdurend in de zakken. ik begrijp niet dat mensen daar nog warm kunnen voor lopen.

 • pierre samaey

  Dit is al van de jaren 70 bezig en is nooit gestopt.

 • Ghislain Globus

  Die supporters beseffen niet dat ze zakken vullen van een makelaar. Na de makelaars, trainers en scheidsrechters effen de vedetten van de voetbal onder handen nemen, heren van de fiscus.