Dendoncker vertrokken naar Engeland: ambitieus Wolverhampton lonkt

BELGA
Het zal dan toch nog lukken. Leander Dendoncker (23) is op weg naar Engeland, waar hij zal praten met Wolverhampton.

't Is al een jaar de natte droom van Leander Dendoncker: een overgang naar de Premier League. Alleen lukte het telkens net niet. Afgelopen winter nog bood West Ham ongeveer 15 miljoen euro op de middenvelder/verdediger, maar toenmalig preses Roger Vanden Stock stelde zijn veto. Watford werd dan weer niet concreet. En dus moest Dendoncker nog zes maanden in de Jupiler Pro League blijven. Nu lijkt het alsnog te gebeuren.

Volgens onze informatie gaan de onderhandelingen met Wolverhampton, getraind door de Portugees Nuno Espírito Santo, de goeie richting uit. Dendoncker, pas sinds maandag terug uit vakantie, is zelfs al op weg naar Engeland om daar ter plaatse te praten met de promovendus. Bij Wolverhampton spelen onder meer Moutinho, Rui Patrício, Rúben Neves en Jiménez. Het hoopt dit seizoen aansluiting te vinden bij de Engelse subtop.

Anderlecht had Dendoncker een stap hogerop beloofd en hield geen rekening met een verlengd verblijf van zijn jeugdproduct. Dendoncker werd bij Anderlecht twee keer landskampioen.

BELGA
Photo News57 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • frankie bressinck

  Naar Wolverhampton! Daar is niets te zien en in de kern zitten er 10 Portugezen en dito trainer! Hij gaat daar niet te veel spelen en zal rap terug staan zie maar naar Jelle Van Damme!

 • Gaston FOUBERT

  Je gaat toch niet verwachten dat hij daar boerenkool gaat eten hé rik.

 • marc ledure

  Is vertrokken naar Engeland om op den bank te zitten.

 • marc germeau

  Is met dat een droomtransfer zeg.. Moest hij daarom anderhalf jaar janken ?

 • rik cappelle

  Ik gun die jongen zijn transfer maar ik hoop vooral voor hem dat er daar in Wolverhampton of omstreken een restaurant is waar ze scampi's volledig naar zijn gedacht en smaak kunnen klaarmaken zodat hij niet met al zijn pretentie het ganse restaurant in rep en roer moet zetten zoals in Roeselare.