Degryse ziet Anderlecht zelfde fouten maken als vorig seizoen: “Dit was niet het paars-wit dat ik had verwacht”

Marc Degryse over Anderlecht en Club Brugge.
VTM NIEUWS Marc Degryse over Anderlecht en Club Brugge.
De topclubs lieten het afweten. Club Brugge verloor van Charleroi, Anderlecht speelde gelijk op Mechelen. Paars-wit mag zich nu al zorgen beginnen maken, vindt onze analist Marc Degryse. “Er zijn weinig spelers van Anderlecht die kunnen zeggen dat ze een voldoende hebben gehaald.”
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Het is te vroeg om te zeggen of Anderlecht veel beter is geworden. Maar dit was niet het Anderlecht dat ik had verwacht”, aldus Marc Degryse. “Wat er goed was? Dan moet ik goed nadenken. Er waren meer dingen niet goed dan wel. Bij de opbouw liep het fout. En ook hun filosofie van goed positiespel over het hele veld en de wedstrijd domineren, dat kwam er niet uit. Ze creëerden weinig gevaar. Het centrum was ook te slap. Er zijn weinig spelers van Anderlecht die kunnen zeggen dat ze een voldoende hebben gehaald.” 

Ook Club Brugge maakte geen goede beurt op de eerste speeldag. Tegen Charleroi verloor het met 0-1. De Zebra’s stelden zich stug op, mét succes. “Dat gaat Club nog vaker zien. Veel tegenstanders gaan zeker proberen dat middenveld - Vormer en Vanaken - lam te leggen. Maar het kan niet dat de ploeg die vorig seizoen zo domineerde, dat die nu plots niet meer de oplossing kan vinden. Eenmaal die ploeg zal draaien, dan moeten de spitsen profiteren.”

Lees ook:

Onze huisanalist Marc Degryse over openingsmatch Anderlecht en Club: “Aanval blauw-zwart problematisch” (+)

Anderlecht heeft nog veel werk voor de boeg: het gooit 0-2-voorsprong tegen inefficiënt KVM te grabbel

Philippe Clement
BELGA Philippe Clement6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johan Lamon

  Knappe kop die DeGruyse. Met zo’n kennis heeft hij al menig ploeg wereldkampioen gemaakt. Chapeau voor je helderziendheid trainerservaring

 • Jan Boden

  Degryse heeft waarschijnlijk Gent niet gezien op Sint-Truiden.

 • Joery Goubert

  Marc, op mechelen een punt halen is goed. Dit is hun eerste wedstrijd. Was jij top op je eerste wedstrijd? Trouwens de nieuwkomers deden ook nog niet mee. Company ook gekwetst. 1 wedstrijd en ze beginnen al commentaar te geven.

 • Gorissen Marcel

  Analist van mijn opeten. Doet niets anders dan Anderlecht afbreken en Brugge vereren.

 • Chris Marien

  Mechelen was vele beter , speelde met momenten mooi voetbal