De Wever reageert op rellen: "Geschokt en verbolgen door agressiviteit tegen politie"

BELGA
Antwerps burgemeester Bart De Wever is "geschokt en verbolgen" door de agressiviteit waarmee de politie geconfronteerd werd na de match. Hij hoopt dat verder onderzoek alle daders in beeld brengt, zodat ze gestraft worden voor hun wandaden, zegt hij vandaag in een mededeling. De Antwerpse supportersfederatie Act as One heeft ook gereageerd op de rellen. De supportersvereniging verontschuldigt zich voor de gebeurtenissen en distantieert zich van de daders.

"Excuses van de echte supporters die hun elftal na jaren van sportieve miserie een heel seizoen vocaal en met sfeeracties naar heel wat mooie overwinningen mochten stuwen. Excuses aan de supporters van Eupen voor de angst die zij uitstonden en de laffe klappen die zij incasseerden. Excuses aan de buren die een angstige, slapeloze nacht doormaakten en vanochtend puin moesten ruimen. Excuses aan de ordediensten voor het buitensporig fysiek geweld van de non-supporters en de materiële schade", klinkt het in een persmededeling.

"We rekenen erop dat de bevoegde instanties hard zullen optreden tegen de schuldigen van deze gitzwarte bladzijde uit het bestaan van ons Antwerp. Dat zij de rekening gepresenteerd krijgen voor hun buitensporige geweld en hun straf niet ontlopen. Dat zij nooit meer voet mogen zetten op onze heilige grond. Dit willen wij nooit meer meemaken op en rond de Bosuil. Daarom is het belangrijk dat we als community luisteren naar de slachtoffers van gisteren, de fans van Eupen, de buren en de ordediensten. Dat we samen aan tafel gaan zitten om dit gigantische probleem met wortel en al uit te roeien."

Geschokt en verbolgen
Antwerps burgemeester Bart De Wever is "geschokt en verbolgen" door de agressiviteit waarmee de politie geconfronteerd werd na de match. Hij hoopt dat verder onderzoek alle daders in beeld brengt, zodat ze gestraft worden voor hun wandaden, zegt hij vandaag in een mededeling.

"Het spijtige verlies van Royal Antwerp FC bracht hevige emoties met zich mee voor duizenden supporters. Dat is volkomen begrijpelijk. Antwerpen had een promotie naar eerste klasse zeer verwelkomd. Een kleine groep maakte van deze algemene teleurstelling misbruik om zonder enig respect voor de fans, omwonenden en de politie een eigen agenda van geweldpleging en vandalisme door te duwen. Ze maakten daarmee de club en de stad Antwerpen ten schande", zegt De Wever.

belga
belga
photo_news
BELGA
photo_news
BELGA
BELGA
BELGA
photo_newsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.