De supermakelaar achter Moeskroen: Pini Zahavi incasseerde 35 miljoen voor Neymar

Zeldzaam beeld: Pini Zahavi present op een wedstrijd van 'zijn' club Moeskroen.
Belga Zeldzaam beeld: Pini Zahavi present op een wedstrijd van 'zijn' club Moeskroen.
De huiszoekingen rond Moeskroen vinden hun oorsprong bij één persoon. Pini Zahavi. Een Israëlische supermakelaar van 73 die 35 miljoen incasseerde toen hij Neymar aan Paris-Saint Germain verkocht voor 222 miljoen euro. De speurders zijn er net als het Belgisch voetbal van overtuigd: Zahavi is achter een kluwen van offshore-bedrijven de echte eigenaar van Moeskroen.

‘Mister Fixit’, zo luidt de bijnaam van Pini Zahavi. De man die elke klus kan klaren. Een reputatie die hij heeft opgebouwd als supermakelaar in de jaren 2000, toen hij kind aan huis was bij de Engelse topclub Manchester United, op de koffie ging bij de legendarische coach Sir Alex Ferguson en via de Russische miljardair Roman Abramovich mee de morfologie van de Engelse competitie heeft gevormd.

Je hebt 17% van dit artikel gelezen
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Ledure

  Wat heeft den Bont toch allemaal in hun zakken gestoken ???? Ge moet mij niet zeggen dat den bond dat gedaan heeft voor niks om Moeskroen in eerste te houden.

 • Lilianne Van Neylen

  Wie nog gaat kijken naar voetbal moet nooit meer klagen over fraude en gesjoemel! Door ervoor te betalen houden ze het zelf in stand!

 • LUC HUON

  Dit onderzoek overstijgt Belgie en weegt zwaarder dan Bellemans of het Bosman arrest. Maar wie uit de voetbalwereld wil hier aan meewerken? K.B.V.B.,FA ,UEFA,, FIFA? De vraag is niet wie de schuldigen zijn maar wie is nog onschuldig.

 • Johan De Clercq

  Er zitten al 4 procedure advocaten te kwijlen op een honorarium.......

 • Johan De Clercq

  Met zo een deals en ..... zich bezig houden met....... Moeskroen......