Exclusief voor abonnees

De strijd tussen de kleine garnaal en het grote Anderlecht om Thorgan Hazard: “Ze hadden ons net geklopt voor de titel, dan laat je je niet zomaar doen”

Anderlecht en Zulte Waregem gingen zwaar in de clinch om Thorgan Hazard.
HLN Anderlecht en Zulte Waregem gingen zwaar in de clinch om Thorgan Hazard.
Een opsporingsbericht wordt verspreid. Op de dag van het Gala van de Gouden Schoen komt topfavoriet Thorgan Hazard plots niet opdagen voor de training bij Zulte Waregem. Na acht maanden getrek - zeg maar gesleur - is zijn lichaam op: “Ik ben er ziek van.” Reconstructie van een van de meest ophefmakende transfersoaps in het Belgisch voetbal, deel 7. Ruziën in 2013 en 2014 op de veemarkt om het gouden kalf van de Jupiler Pro League: Anderlecht, een makelaar met bulldozerreputatie die zich verraden voelt, een louche advocaat en een club die zich weert als een duivel in een wijwatervat.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bart Samyn

  Hans Torbeyns, tja ene Bart Verhaeghe, de nieuwe 'zonnekoning' van het voetbal is dan ook het mooiste voorbeeld van intimidatie. Tegenover stewards, bezoek scheidsrechter tijdens de rust,na de wedstrijd staan janken voor de camera's. Ze hebben bij Anderlecht een heel mooi voorbeeld.

 • Geert Vander Heyden

  Het grote Anderlecht , toen misschien maar nu al paar jaar niets meer. Twee jaar na elkaar geen Europees en plaats 6&8 whoehahaha hahaha.

 • Henri Papel

  Als supporter van Borussia Mönchengladbach heb ik enkele jaartjes van Thorgan kunnen genieten. Heeft toen een verstandige beslissing genomen. Jammer dat hij nu bij Een andere topploeg speelt.

 • Dave Janssens

  “Ze hadden ons net geklopt voor de titel, dan laat je je niet zomaar doen” Grootste drogreden ooit. Kadert meteen de soort mentaliteit.

 • jurgen bastiaens

  Zulte de ploeg die nooit geld heeft en alles bijna gratis moet krijgen, maar als ze iets verkopen moet het goud zijn.