De honderden afgeluisterde telefoontjes tussen Veljkovic en refs Vertenten en Delferière: "Antwerp moet winnen, hé"

VOETBALSCHANDAAL

Scheidsrechter Bart Vertenten.
Photo News Scheidsrechter Bart Vertenten.
"Het belangrijkste is dat Antwerp wint", zei spelersmakelaar Dejan Veljkovic (48) tegen Bart Vertenten. Twee dagen later floot die de degradatiematch Antwerp-Eupen. Veljkovic raadde hem aan verder niets over de telefoon te zeggen. "Je weet nooit wie meeluistert." De speurders - die al maanden zijn telefoon aftapten - kletsten op hun billen. De ref floot in die match een discutabele penalty voor Antwerp. "Fantastisch", zei Veljkovic daar later die avond over.

Op een paar minuten na duurt de eerste ondervraging van Bart Vertenten net geen drie uur. Heel veel wijzer maakt hij de onderzoeksrechter die donderdagochtend 11 oktober niet. Dat hij 30 is, binnen een paar weken afstudeert als radioloog en sinds 2014 FIFA-scheidsrechter is. Vertenten heeft het ook over Hetty, zijn verloofde. Dat hij zo vaak weg is van huis door zijn werk en het voetbal vindt zij niet erg. Op die momenten traint ze voor marathons.

Vanzelfsprekend willen de ondervragers de scheidsrechter ook uithoren over Dejan Veljkovic. Vertenten zegt dat hij zéker geen vriend is en dat hij hem eigenlijk niet zo goed kent. Maar hij heeft wel sympathie voor hem. Omdat Veljkovic "ook zo bezig is met arbitrage". En o ja, ze zijn ook 'ns samen uit eten geweest. 

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
126 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • lucien luyten

  Rits die om 0,30 uur naar zijn manager belt en vraagt : wat nu ???

 • Herman Thys

  Waarom doet Hln zoveel moeite om alles in de soep te laten draaien. Het is niet normaal dat ze judge en jury spelen met info die ze normaal niet mogen inzien en dit is niet de 1ste keer. Vertenten zal en moet hangen. Probeer u maar eens in te beelden als er van omkoperij geen sprake is . Hij zal het moeten stellen met een "sorry" zeker.

 • luc janssens

  en ik die dacht dat een gerechtelijk onderzoek geheim was...

 • Chris Marien

  Wat een stinkend potje , sinds het grote geld in die voetbal zit is het einde verhaal sportief

 • Roel Beckers

  Weinig tot geen bewijs.....waardeloos onderzoek.