De Boeck baalt:"De beste ploeg is uitgeschakeld"

Photo News
Vreugde en ontgoocheling lagen dicht bij elkaar in de Luminus Arena. Racing Genk stootte door naar de vijfde finale in de clubgeschiedenis. KV Kortrijk zag een gouden kans uit handen glippen. "De beste ploeg is uitgeschakeld", baalde De Boeck.

"Het was een topavond", glunderde Philippe Clement, die voor de achtste keer naar de Heizel trekt, kort na affluiten. “Dit is een bekroning voor het harde werk van de groep. De laatste 20 minuten was het wel pompen of verzuipen. Zij speelden powerplay en wij moesten de counters beter uitspelen. (lacht) Ach, ik moet niet te kritisch zijn."

Wat verderop straalde ook Thomas Buffel. "Het is een vermoeide periode voor iedereen, maar de ploeg bijt zich altijd vast", aldus de aanvoerder, die eveneens vertrouwd is met bekerfinales. "Ik verloor er al eentje met Feyenoord. Met Genk en Glasgow Rangers heb ik al gewonnen. Ik ken dus de twee kanten van een finale."

De spelers van Racing Genk vieren met het publiek.
Photo News De spelers van Racing Genk vieren met het publiek.

 Kortrijk-trainer Glen De Boeck baalde dan weer. Ondanks 180 prima minuten blijft hij met lege handen achter. "De beste van de twee ploegen, over beide matchen bekeken, is uitgeschakeld. (zucht) Onze efficiëntie voor doel was te laag. De kansen van Perbet en Chevalier moesten er altijd in." Volgens kapitein Hannes Van Der Bruggen had Genk overigens met tien moeten staan na een drieste ingreep van Omar Colley. "Een tackle met twee voeten vooruit moet altijd rood zijn", jammerde de middenvelder. "Dit is een grote ontgoocheling."

Teddy Chevalier (links) en zijn ploegmaats zijn ontgoocheld.
Photo News Teddy Chevalier (links) en zijn ploegmaats zijn ontgoocheld.11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ward Den Bever

  Omhooggevallen yuppie die De Boeck. Met zo'n looser als trainer, zal het nooit lukken. Heeft enkel kennis van hautain gedrag, dikke nekkenpraat en show verkopen. Héél arrogant manneke.

 • Robin Vandegaer

  Kortrijk was beter genk efficiënter. En fout colley in engeland zie je dat genoeg vorige week wall-e duiker eerste klas en de finale moet gespeeld worden de bal is rond kijk maar naar deze halve final de beste ploeg is ook niet door ofwel

 • jintha peeters

  voor beveren is he goed genk ga nu alles op de beker zetten in plaats van po 1

 • frankie bressinck

  Zwakke coaching, Chevalier en Ajagun deden niets goed en mochten veel te lang blijven staan! Chevalier werd zelfs niet vervangen! Ook werd er te laat vervangen (75ste min) zodat Genk al bij al gemakkelijk overeind bleef.

 • Leon Mertens

  Zwakke wedstrijd niveau van Belgische clubs laat te wensen over !!