D-day voor Red Flames: winnen en hopen

Ives Serneels geeft aanwijzingen aan zijn speelsters.
Photo News Ives Serneels geeft aanwijzingen aan zijn speelsters.
Hoogdag voor het Belgische damesvoetbal. Winnen de Red Flames van Italië en staat het geluk in de duels van de andere tweedes aan hun zijde, plaatsen ze zich voor de WK-barragematchen. "Maar ik wil niet weten wat er op de andere velden gebeurt", stelt bondscoach Serneels.

Onze nationale voetbalvrouwen hebben op de slotspeeldag hun lot niet in eigen handen. Ze staan op een zesde en voorlaatste plek in het klassement van alle tweedes. Geen ideale uitgangspositie: alleen de vier beste tweedes bikkelen via barrages voor het laatste WK-ticket. Toch is er van wanhoop geen sprake. Zo strijden in twee poules nog de nummers één en twee tegen elkaar om de koppositie. België kan van eventueel puntenverlies van die tweedes profiteren om zich alsnog bij de eerste vier te nestelen. De Flames spelen tegen het geplaatste Italië dat niets meer te winnen of te verliezen heeft.

Italië met sterkste ploeg

"Tóch zijn ze met hun sterkste selectie naar Leuven afgereisd", weet bondscoach Ives Serneels. "Kiest Italië toch voor enkele meisjes die minder aan de bak komen, hoeft dat geen voordeel te zijn voor ons. Met het oog op een WK-selectie wil elke Italiaanse zich bewijzen." Maar de coach ziet kansen. "In Roemenië hebben we getoond dat we als één team mentaal sterk zijn. Bovendien zijn we ook fysiek in orde. We hebben een groep die qua matchritme verder staat dan Italië."

Zelf alles uit de kast halen én intussen met een bang hartje afwachten, dus. "Maar ik wil de gang van zaken op de andere velden niet weten. We focussen ons op onze eigen match, want een gezondheidswandeling wordt het niet. Na het laatste fluitsignaal zie ik wel of we beloond worden voor onze evolutie."

Door het vroege uur zullen er slechts 3.000 fans aanwezig zijn. Heleen Jaques is nog steeds out. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peter CHRISTIAENSEN

    Rechtzetting voor mezelf: uitslagen tegen de laatste ploeg uit de poule tellen niet mee, dus valt het hoge doelpuntensaldo weg. Bij de rust (2-1 voor tegen Italië) kunnen we als tweede voorlopig 3 landen achter ons houden. Fingers crossed!!

  • Jietse Schouteten

    Flames staan 4de met een beter doelsaldo dan de 5de en 6de, artikel is dus pure nonsens.

  • Peter CHRISTIAENSEN

    Onze Flames hoeven deze wedstrijd niet te winnen, kijk eens goed naar het reglement van de UEFA over de landen die tweede worden in hun groep.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00