Coucke heeft geen spijt van overname, maar: “Als je bij Anderlecht in je neus peutert, is dat nationaal nieuws”

Photo News
“Deze club komt terug.” ’t Zijn de woorden van Marc Coucke (54) -binnenkort één jaar voorzitter van Anderlecht- vandaag in ‘De Afspraak’. De ondernemer komt naar eigen zeggen wel meer struikelblokken tegen dan verwacht.

“Of ik spijt heb dat ik Anderlecht gekocht heb? Neen, absoluut niet. Vanzelfsprekend. Op sommige gebieden verschiet ik wel van alles wat er rond de club hangt en hoezeer alles wordt uitvergroot. Als je daar in je neus peutert, is het nationaal nieuws. Dat had ik niet in die mate verwacht. Het maakt het iets moeilijker om zaken te veranderen, hé.” 

“Ik heb nog al projecten gehad en initiatieven genomen”, gaat Coucke voort. “Het eerste jaar kom je er van alles tegen als je zaken wil veranderen. Maar ik heb nog nooit meegemaakt dat ze elke week kwamen filmen om te zeggen: ‘kijk, nu doet hij dat en dat mis’. In de meeste bedrijven en projecten die je probeert te veranderen, doe je in het eerste jaar stommiteiten. Maar als dat elke dag in de krant staat, maakt dat het wel moeilijker.”

“Ik vind dat de supporters zich enorm positief opstellen”, klinkt het nog. “Ik weet niet op welk tijdstip het zal zijn, maar deze club komt terug. Als we dat gaan vieren, gaat het des te meer deugd doen. Of ik er in blijf geloven? Vanzelfsprekend.”

BELGA10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bjorn Vermeerch

  Wil hem nog wat tijd geven maar we gaan geen 11 jaar of 25 jaar wachten op een nieuwe landstitel zoals in brugge of luik Marc. Er moet een kapitaalsinjectie komen (financieel en voetbalknowhow) Blijf ook en vooral de kaart van de jeugd trekken. Ook extra sportief moet er nog heelwat gebeuren. Iemand als Wouter Vandenhaute zou een meerwaarde zijn voor de club. ps: Stop met tweeten en het oude regime af te breken. Dit helpt ons niet vooruit.

 • Werner Reynen

  Geef hem maar tijd. Hij weet wat hij doet. Dit is de beste manier. Volledig afbreken,alle lijken uit de kast wegwerken en dan terug opbouwen. Het zal wel gaan renderen.

 • GEERT VAN MEENEN

  Had Wouter Vandenhaute Anderlecht overgenomen, dan waren zover niet gezakt. Coucke heeft mij diep ontgoocheld. Ondoordachte beslissingen. Een golf van ontslagen. Een gebrek van visie. Hij heeft dit onderschat. Ik volg Anderlecht al 60 jaar. Wat er dit jaar gebeurd is moeilijk te verteren.

 • rik cappelle

  Ondertussen draagt hij toch een prachtige sjaal. Die mooie kleuren staan hem toch veel beter dan dat fletse en rouwachtige paars.

 • LUC HUON

  Een te waarderen reactie van Coucke, maar waarom is hij , als ervaren ondernemer, ervan uitgegaan dat alles rot was en moest afgebroken worden. Het bedrijf "R.S.C.A." werd misschien niet optimaal gerund maar een volledige rebuild was ook niet nodig.