Coucke bevestigt kapitaalsverhoging: “Er komt dertig miljoen euro bij in de club”

Photo News
Anderlecht-Club Brugge vanmiddag en dat was in ‘De Zevende Dag’ de hoofdreden om Marc Coucke in de studio uit te nodigen. De voorzitter van Anderlecht blikt daarbij terug op een bewogen week en kondigde een flinke kapitaalsverhoging aan. 

In de nasleep van het onderzoek naar witwaspraktijken, fiscale fraude en matchfixing in het Belgisch voetbal, besliste RSC Anderlecht om de betalingen aan niet-transparante makelaars voorlopig te bevriezen. Mogi Bayat liet daarop een geldsom in beslag leggen en verkondigde via zijn advocaat dat Anderlecht in financieel moeilijk vaarwater zou verkeren. Ook Bayats vennootschap Creative & Management Group (CMG) maakte in een persbericht gewag van een financieel precaire situatie bij RSCA.

Zever volgens Coucke. “Wij hebben geen financiele problemen. Er wordt hier heel hard gewerkt, het marcheert fantastisch. Coucke kondigde zelfs een flinke kapitaalsverhoging aan bij ‘De Zevende Dag’. “Ik kan in primeur bevestigen dat de kapitaalsverhoging is afgerond, dat betekent meer dan dertig miljoen erbij in de club.”

Coucke verdedigt de beslissing om bepaalde betalingen aan makelaars, zoals Mogi Bayat, voorlopig te staken. “Voor we die soms rare facturen betalen, willen we duidelijkheid over de uiteindelijke begunstigden. Zo kunnen we vermijden dat we medeplichtig zijn. Die maatregel lijkt me niet meer dan normaal”, aldus de sterke man van RSCA, die ook als voorzitter van de Pro League een strijd voert tegen malafide spelersmakelaars. “Veel makelaars juichen toe wat we doen. Maar sommigen verzetten zich, gaan allerlei onwaarheden rondbuizen en krijgen daar in de pers een groot forum voor. Voor zulke mensen is er geen plaats in het Belgisch voetbal. Zowel binnen de Pro League als RSC Anderlecht wil ik het goede voorbeeld geven. Er moeten zaken structureel veranderen, zodat het nooit meer gebeurt.”

“Het verleden is het verleden. Het parket en andere instanties moeten alles uitspitten. En als er illegale dingen gebeurd zijn, moeten die aangepakt worden. Maar daar heeft de Pro League niets mee te maken”, aldus Coucke. “Ik heb geen zin dat er vier jaar na ‘Operatie Propere Handen’ een ‘Operatie Propere Voeten’ komt. Wij moeten ervoor zorgen dat dit een herstart wordt in het Belgisch voetbal. Wat de toekomst betreft, zetten we nu de normen. Met de juiste maatregelen naar het verleden en strikte regels naar de toekomst. En dan komen we er allemaal sterker uit.”

Photo News9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • frans ornelis

  word het zwart of wit geld

 • Rudy Danssaert

  Ja de VAR blijft niet voor niks blind zenne

 • eric debanne

  Van waar komt dat geld opeens ...? Voetbal is alleen nog geld en geld business enz...

 • Robin Demey

  Lol. We hebben GEEN financiële problemen. Er komt een kapitaalverhoging van 30 miljoen. Hoe tegenstrijdig kan je berichtgeving zijn. Als het financieel goed gaat hrb je geen kapitaalverhoging nodig lijkt me.

 • rik cappelle

  Een kapitaalsverhoging doorvoeren om allerlei schulden te kunnen betalen terwijl de uitgaven veel te hoog en de inkomsten veel te laag zijn dat kunt ge vergelijken met 'water putten met een paardenmand'. Nu als een kinderhand daarmee gevuld is en de supporterkes gerustgesteld zijn …..doe maar hoor.