Contractbreker Selemani sleept bond voor de rechter en vraagt recht om competitie stil te leggen

Faïz Selemani in actie bij Union.
BELGA Faïz Selemani in actie bij Union.
De saga rond Faïz Selemani blijft duren. De voetbalbond kan of wil de aanvaller niet speelgerechtigd verklaren voor KV Kortrijk na diens contractbreuk bij Union. Broodroof, vindt de speler. Hij sleept de KBVB voor de rechter, zo vernam onze redactie uit goede bron. Selemani eist een dwangsom van 25.000 euro per dag, en vraagt zelfs het recht om de hele competitie stil te leggen. 

KVK maakte zich sterk dat de aanvaller meteen speelgerechtigd zou zijn. Het kreeg daar naar eigen zeggen zelfs monde­linge bevestiging van door de voetbalbond. Alleen keerde de juridische dienst van de KBVB zijn kar. Kortrijk mag Selemani opstellen, stelt de bond, maar op eigen risico. Als de rechtbank later zou oordelen dat de aanvaller geen geldige reden had om zijn ­contract bij Union te verbreken, hangt Kortrijk forfaitnederlagen boven het hoofd in wedstrijden met Selemani op het wedstrijdblad.

Daarom trekt Selemani zélf naar de rechtbank. Hij spant een kortgeding aan tegen de voetbalbond. Op maandag 2 september ­behandelt de Brusselse rechtbank de zaak. 
44 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Davy Van Menxel

  Fabrice: Voetballers hebben dan ook contracten van bepaalde duur en niet onbepaalde duur. Ze tekenen die wetende wat de mogelijke gevolgen zijn. Gevolgen zoals: je niet verkopen... Onzin dat je dat vergelijkt met werknemers die weten dat ze mits opzeg kunnen vertrekken bij een contract onbepaalde duur.

 • Maria van de Beek

  Eerst een degelijk reglement in elkaar knutselen en dan een flinke ruggengraat kweken om ze consequent uit te voeren. Anders geraken wie we niet af van dat gesukkel. Het vervelende is er steeds precedenten bijkomen. Stel dat er straks toch nog matchfixing bewijzen komen tegen eupen en moeskroen, ga je die dan ook niet straffen? Het is een straatje zonder einde waar in zitten...

 • Fabrice Braccio

  Wanneer gaan FIFA, UEFA en nationale bonden nu eens beseffen dat ze niet boven (supra)nationale wetten staan.De wet van 78 is niet specifiek voor voetballers gemaakt, maar het komt hen nu net het beste uit.De wet is simpel, als iemand zijn contract, met onmiddellijke ingang, verbreekt moet hij een schadevergoeding betalen en daarmee is de kous af.Stel dat U morgen ergens anders wil gaan werken maar de baas houdt u aan uw contract van onbepaalde duur...

 • Nick Blomme

  Spelers moeten verstaan dat deze werkwijze enkel in hun eigen loon zal snijden. Als de clubs geen geld verdienen aan spelers dan gaan zo ook geen geld kunnen geven voor nieuwe spelers. Als de club minder inkomsten heeft dan kunnen ze ook geen hoge lonen betalen. Als de spelers minder verdienen. dan gaan de makelaars ook minder kunnen vragen. Laat staan of zo nog veel gaan verdienen op transfers Het geld moet van ergens komen.

 • etienne vijverman

  het steeds ondoorgrondelijker .......een soap is er klein bier tegenover