Club-spelers in koor: “Of we nog in de titel geloven? Ja. Anders moet je er gewoon mee ophouden, toch?”

Ruud Vormer (l) en Brandon Mechele.
Photo News Ruud Vormer (l) en Brandon Mechele.
Opluchting op Jan Breydel na de 1-0-zege tegen Anderlecht. “Of we nog in de titel geloven? Ja. Anders moet je er gewoon mee ophouden, toch?”, aldus Siebe Schrijvers voor de microfoon van Play Sports

Al bij al viel er niets af te dingen op de zege van blauw-zwart. “Ik heb een goede wedstrijd van Club gezien vandaag”, stak Ruud Vormer van wal. “Alleen moeten we de kansen wel afmaken. Vooral in de eerste helft hadden we er genoeg. Dit was een terechte zege. Waarom we niet over hen heen denderden? We hebben het over Anderlecht, hé - stuk voor stuk goede spelers. Zij spelen ook hun spel. Dat ze in een vertrouwenscrisis verkeren, is altijd makkelijk praten. Ze hebben gewoon een goed team.” Of de Nederlander nog gelooft in de titel? “Het spel is nog niet over. Zolang het kan, geloven wij er zeker in. Al gaat het natuurlijk wel heel moeilijk worden.”

Ruud Vormer viert na de nipte zege tegen Anderlecht.
Photo News Ruud Vormer viert na de nipte zege tegen Anderlecht.

Ook Siebe Schrijvers deelde die mening. “Ja, ik geloof nog in de landstitel. Anders moet je er gewoon mee ophouden, toch?” Schrijvers kreeg opnieuw het vertrouwen van Leko, nadat hij op de Bosuil vrede moest nemen met het statuut van bankzitter. “Dat ik niet startte in Antwerp, was een keuze van de coach. Hij heeft met mij persoonlijk gesproken. Dat ik toen ook niet inviel, was wel jammer. Wij moeten nu hopen dat Genk ergens punten laat liggen - waar maakt niet uit. We geloven erin.”

Schrijvers (r) in een duel met Kayembe.
BELGA Schrijvers (r) in een duel met Kayembe.

“Dit doet heel veel deugd”, klonk het bij Mats Rits. “‘t Was een beladen wedstrijd, maar ik denk dat wij duidelijk de verdiende winnaar zijn. We bleven erin geloven. De tweede helft stond Anderlecht redelijk tot zeer laag, waardoor het moeilijk was om de ruimte te vinden. Maar we zijn blijven duwen.” 

Met een stevige loeier, gepareerd door Didillon, reikte hij Wesley de enige treffer aan. “Ik ben drie keer in schietpositie gekomen en twee keer ging de bal tien meter over (lacht). Misschien moet ik meer met links schieten. We hebben nu nog vier finales voor de boeg. Dat de kloof zes punten bedraagt, daar kan je niet rond. Op 19 mei zien we wel waar we staan.”

Mats Rits (l) en Ruud Vormer.
GMAX AGENCY Mats Rits (l) en Ruud Vormer.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • constan vriel

    je kan alleen nog in de titel geloven als Genk op 12 mei gekloot wordt, en ik verzeker u, het zal gebeuren.