Exclusief voor abonnees

Wat u moet weten over Brugse bouwplannen: nieuw stadion zal ongeveer 100 miljoen euro kosten, hoerastemming kan nog omslaan door bewoners uit omgeving

Het nieuwe stadion van Club moet naast het huidige Jan Breydel komen.
HLN Het nieuwe stadion van Club moet naast het huidige Jan Breydel komen.
Hoe komt Club Brugge plots weer op Olympia terecht? En wat kan er straks nog misgaan? Acht vragen en antwoorden die de Brugse bouwplannen moeten verduidelijken.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis33 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frans Huygen

  als men de stadions in Nederland ziet en het aantal toeschouwers per speeldag en dit vergelijkt met de Belgische voorhistorische gedrochten ,maar ja in Nederland staat men op het gebied van comfort voor de supporters veel verder en een stadion bouwen buiten een woonkern op zo goed als geen tegenkanting stuit doordat de aanklager bij een proces volledig moet opdraaien voor de kosten en eventuele vertraging van het bouwproject !

 • Jan Boden

  Wie gaat de waardedaling van de eigendommen van de omwonenden vergoeden ? De belastingbetalers of Verhaeghe ?

 • bjorn verhaeghe

  leve fcb , begrijp gewoon niet dat het kleine cercle in een nieuw stadion zal kunnen spelen langs de blankenbergsesteenweg (,,perfect berijkbaar voor de grote massa ) terwijl club brugge een monsterstadion krijgt in een woonwijk vlakbij bosgebied wie verzint dit allemaal , zouden ze niet beter wisselen ...

 • dirk claeys

  Een echte schande , nieuw stadion in woonwijk! Zal er nooit komen! Naar de boerenbuiten ermee, maar zolang joris Ide , Geleyns, de boeren en de groene hun eigen privé stukje grond verdedigen en Verhaeghe alleen baas wil blijven ,zal het nog 20jaar duren!

 • joseph Leysen

  @ Georges Van de Velde. Niet te vroeg triomferen man. De buurtbewoners kunnen de zaak nog boycotten. Denken dat Verhaeghe het snel gaat regelen met de burgemeester is een stap te ver. Even terugkijken naar de heizel. Een wegeltje dat zelfs niet meer op de kaarten stond werd terug super belangrijk en heeft de plannen in de grond geboord. Dus!!!!!!!!