Wat een interland allemaal niet kan doen: Refaelov topfit én gegeerd

Photo News
Wat een interland allemaal niet kan doen. Vier maanden lang bleef Lior Refaelov (30) ver onder zijn niveau, maar een goal en negentig pijnvrije minuten tegen Spanje vorige week hebben zijn vertrouwen hersteld. En tegelijkertijd ook zijn aantrekkingskracht. Ex-club Maccabi Haifa wil hem opnieuw naar Israël halen.

"Ik word in april 31 en lig na dit seizoen nog twee jaar vast. Toen ik vorig seizoen mijn contract verlengde, was dat in de wetenschap dat ik mijn carrière in Brugge zou beëindigen. Hier of bij mijn ex-club Maccabi Haifa. (lacht) Zij komen elke transferperiode terug. Ik heb heel mijn leven maar twee clubs gekend en ik draag ze allebei in mijn hart."

Het waren profetische woorden die Refaelov midden februari uitsprak tegenover deze krant. Want Maccabi ís ondertussen ook opnieuw komen aankloppen. Voorzitter Ya'akov Shachar wil serieuze inspanningen leveren om de topclub in verval opnieuw te laten schitteren en Refaelov maakt deel uit van die plannen. Omdat het zijn ex-club betreft, is de aanvallende middenvelder een terugkeer niet ongenegen, al lijkt het voorstel (opnieuw) te vroeg te komen. In zijn planning wil de Israëliër na dit seizoen immers nog één jaar in Brugge blijven.

Wanneer durft Refaelov deze zomer wél al te vertrekken en gelooft hij dat hij zijn topniveau nog kan halen dit seizoen? Dat leest u op HLN PLUS, onze zone exclusief voor abonnees. Proef NU 4 weken voor 1 euro.