Vormer wil vandaag groepsgesprek: "De kopjes staan niet meer in dezelfde richting"

Photo News
Als Club Brugge zich na de nederlaag in Gent geen zorgen maakte, dan is dat nu wel het geval. "We moeten samenzitten", beseft aanvoerder Ruud Vormer, die vandaag een groepsgesprek wil.

De koffers zijn na de zorgeloze winterstage nauwelijks uitgepakt of Club Brugge zit met de handen in het haar. Puntenverlies op de Bosuil, een matige prestatie tegen Oostende en twee keer weggespeeld tegen AA Gent en Standard. De hoogste tijd voor een groepsgesprek meent Ruud Vormer, die na de bekerpandoering de alarmbel luidt: "Dit is een enorme klap. Het ging veel te gemakkelijk, hé... (zucht) Dit is moeilijk hoor. En zondag alweer Charleroi. We worden uitgedaagd en dat is nieuw. Dat was zo na de Europese uitschakeling, maar nu is het al een hele tijd geleden. De kopjes staan niet meer in dezelfde richting."

En dus voelt de aanvoerder zich geroepen om in te grijpen. "Straks ga ik er op de bus eens goed over nadenken en dan kom ik wel met iets. In ieder geval moeten we morgen (vandaag, red.) samenzitten. Meer dan de normale debriefing, inderdaad. We zitten niet meer op één lijn. Niet iedereen wil hetzelfde."

BELGA

Vinger op de wonde

"Als we zo verdedigen, worden we ook geen kampioen", merkte assistent-coach Rudy Cossey inderhaast op toen hij zich naar de spelersbus haastte. De vinger op de wonde: Club slikte tien tegendoelpunten in zijn laatste vier wedstrijden. "Misschien moeten we compacter spelen", aldus Vormer. "Maar als je hoog druk wil zetten, moet iedereen wel meedoen. Nu heb ik het gevoel dat de verdedigers achteruit lopen omdat ze bang zijn om in hun rug gepakt te worden. Of we een defensief probleem hebben? Dat denk ik wel, ja. Kijk maar hoeveel goals we tegen krijgen. Hoe we dit oplossen? Dat weet ik niet. Daarom moeten we snel de koppen bij elkaar steken."

Club ging kinderlijk de mist in bij de eerste twee tegengoals - Cools en Vanlerberghe lieten Emond zomaar lopen, terwijl blauw-zwart op de rechterflank simpel werd uitgespeeld. En ook op stilstaande fases slikte blauw-zwart na Nieuwjaar meer tegengoals dan gewoonlijk: "Enkele nieuwe jongens krijgen hun kansen. Ik weet niet of dit de oorzaak is, maar we zijn toch kwetsbaarder. Elke match slikken we twee tegendoelpunten en dan moet je er al drie maken. Verdedigend staat het gewoon minder goed. We moeten terug naar de basis en opnieuw een blok vormen."

BELGA

Het woord 'Remontada' zal in Brugge meer dan eens vallen de komende week, maar de vraag is of Club dit écht nog kan rechtzetten volgende donderdag. "We moeten er meteen vol tegenaan", hoopt Vanaken alsnog op een bekerfinale. "Met het publiek erachter is dit niet onmogelijk. In het begin van het seizoen hebben we hen ook met 4-0 verslagen. Alles geven tot we erbij neervallen. En geen tegendoelpunt slikken deze keer (grijnst)."

Photonews
Photo News65 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roos Desreveaux

  er is geen gesprek plaatsgevonden, maar als brugge zich waardig wil houden moet het beginnen presteren tegen charleroi, en vind ik dat woensdag geen enkele speler zich vertoont op de gouden schoen, zelfs vormer niet, alleen het bestuur moet aanwezig zijn,ze moeten donderdag nog een overbodige bekermatch spelen.nu ja als ze zich willen belachelijk maken woensdag, doen ze maar.ben benieuwd

 • Ria Vanhoyland

  Foei foei 3 keer slecht spelen en het is al boel bij brugge. Waar is Vormer nu met zijn belachelijke interviews en zijn BIG SMILE NU.

 • gert lans

  Always look on the bright side of live !!! Onozelaars !

 • Guido Cerrens

  De ploeg stond de laatste tijd volledig uit evenwicht. Clasie is een goede voetballer maar geen balveroveraar. Nakamba moet daarom voor het evenwicht in de ploeg altijd spelen.Als Leko met Clasie wil spelen moet hij Vanaken op de bank zetten.

 • Jos Temmerman

  Bartje VH zal daar wel voor zorgen ,nog een beetje de videorefs en lijnrechters omkopen,zoals al gans het seizoen het geval is.