Vormer na wissel weer erg boos op Leko en ook analisten begrijpen het niet: “Zoiets je kapitein aandoen, wordt zeer moeilijk verdedigbaar in kleedkamer”

Photo News
Met veel misbaar stapte hij het veld af, een waterzak moest eraan geloven. De beslissing van Leko om Ruud Vormer een kwartier voor tijd naar de kant te halen voor Dion Cools legt de vertroebelde relatie tussen speler en coach opnieuw bloot. Ook even na de match was de Nederlander nog altijd boos. Boos op Leko. Jan Mulder, als analist in de studio van PlaySports: “Kijk, ik ben niet voor Leko of voor Vormer, maar ik heb het gevoel dat Vormer gelijk heeft.”
Photo News

Geen leuke namiddag op Jan Breydel. Opnieuw moest Club in de achtervolging, opnieuw werd er uiteindelijk niet gewonnen. De kloof met Genk bedraagt opnieuw 9 punten. “Met die 1-1 kunnen we niet tevreden zijn. Thuis moet je altijd winnen. Gent begon wel goed, wij lieten begaan en slikken een stomme goal. Maar na die gelijkmaker zat er meer in.” Waarmee Vormer doelde op zijn wissel. “Dat begrijp ik niet hoor. Ik dacht toch dat ik goed in de match zat. Ik speel het wel een beetje slecht, door tegen die zak te schoppen onder andere. Maar natuurlijk ben ik boos op de trainer. Ik wil altijd winnen hé.”

Photo News

Ook in de studio van Telenet PlaySports was er weinig begrip voor de tactische ingreep van Leko. Jacky Mathijssen, ex-trainer van Club: “Cools was wel één keertje gevaarlijk met een schot dat goed gepakt werd door Kaminski, maar de invloed van Vormer had toch altijd groter geweest in de laatste kwartier. Dit wordt stilaan toch een probleem voor Leko. Ik dacht dat het weg was, maar nu ligt het weer midden op de tafel.”

Photo News

Jan Mulder: “Vormer was toch goed? En Cools, dat is toch een rechtervleugelverdediger?” Mede-analist Marc Degryse: “Na de rode kaart van Dennis kwam Leko natuurlijk iemand tekort op de flank. Hij had Diatta naar links gehaald, zodat er niemand meer op rechts was en hij daarom voor Cools koos”, aldus Degryse, die dan wel niet goed begreep waarom hij Vormer slachtofferde. “Iemand die je als kapitein zo veel diensten heeft bewezen. En niet dat het de eerste keer is. Toen Vormer vlak voor de winterstop in Lokeren op de bank zat, gaf hij toe dat hij toen droomde over een transfer naar Saoedi-Arabië die hij had laten liggen om bij Club te blijven.”

Photo News

Jan Mulder: “Blijkbaar vindt Leko zijn flanken belangrijker dan de mentale kracht. Als je alles bij elkaar neemt, kan ik me toch niet van de indruk ontdoen dat Vormer gelijk heeft.” Degryse: “Die mentale kracht straalt Vormer inderdaad veel meer uit. ‘Ik ben de kapitein, ik kan die beslissende goal maken’. Zo raakt die relatie toch weer vertroebeld.” Jacky Mathijssen, tot slot: “Zoiets je kapitein aandoen, dat wordt op termijn zeer moeilijk verdedigbaar in de kleedkamer.”

Ook in Sports Late Night op Vier werd het onderwerp uitgebreid besproken:

Photo News41 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Van den Bruel

  Club speelt zwak? Hoe zo. Na Genk heeft Club de meeste doelpunten gemaakt en heeft de minste doelpunten tegen gekregen.

 • Richard Naegels

  De reactie van Vormer moet bestraft ook door de voetbalbond,onprofessioneel en spijtig,echt een smet op zijn blazoen.........

 • WILFRIED DESLYPERE

  Het wordt tijd voor Felice Mazzu, Leko is niet goed genoeg voor Brugge.

 • Leon TRIMPE

  Wie zo reageert op zijn baas , speelt nooit meer zo simpel is het !!

 • Roos Desreveaux

  Ik ben praktisch zeker dat Leko aan zijn laatste maanden bezig is.En dat het bestuur al rustig naar een geschikte trainer aan het uitkijken is.Het is sedert de vorige play-offs (buiten de CHPL) zeer wisselvallig bezig is .kwaliteit genoeg maar Leko krijgt geen vat meer op het team.Hij is de eindverantwoordelijke.resultaten blijven uit, dus zo snel mogelijk buiten.Ook spelers moeten naar hunzelf kijken.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00