Vormer krijgt drie speeldagen schorsing voor rode kaart en grof taalgebruik tegen ref, Club in beroep

AFP
Ruud Vormer houdt aan zijn uitsluiting in het Champions League-duel bij Real Madrid (2-2) een schorsing van drie speeldagen over. Daardoor mist de aanvoerder van Club Brugge de dubbele confrontatie tegen PSG en de uitwedstrijd bij Galatasaray. Vormer is pas terug speelgerechtigd voor de laatste partij in de groepsfase, thuis tegen... Real Madrid.

De UEFA startte een disciplinaire procedure op tegen Vormer - de middenvelder kreeg in Madrid twee keer geel - omdat de Nederlander zich bezondigd zou hebben aan ‘beledigend taalgebruik’ tegenover scheidsrechter Kabakov. Vormer zou ‘F*ck you’ geroepen hebben naar de Bulgaarse ref, die bijgevolg een rapport opmaakte. 

Club kon nog in beroep gaan tegen de beslissing van de UEFA. De Bruggelingen hebben dat intussen ook gedaan. Al zal dat beroep niet opschortend werken, Vormer krijgt dus sowieso minstens één speeldag schorsing.

Photo News
REUTERS
BELGA
Photo News35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Cleynhens

  Overdreven die straf, maar de spelers moeten toch eens leren zich bij een beslissing neer te leggen. Sorry, maar Vormer en Vanaken hebben er in de JPL toch een zottekes spel van gemaakt om telkens in discutie te gaan met de refs.

 • mark didden

  volledig terecht. Als je als prof en als kapitein zo u laat vangen zijt ge ne dommerik. Moest ik zen werkgever zijn, kreeg em nog een vette boete bovenop ...

 • john meulebrouck

  Een terechte maatregel die dit arrogant ventje eens op zijn plaats zet, altijd maar jammeren en mekkeren tegen de scheidsrechter.

 • Werner Van Crombrugghe

  Vormer wou zich uitdrukken tegenover de scheidsrechter zoals hij dat in België doet gevolg.....

 • LUC HUON

  Drie dagen is misschien teveel, maar waarom zoveel kabaal maken na zijn tweede gele kaart Als prof weet hij toch dat al die commentaren enkel nefast werken.Dus dom en Clement zal waarschijnlijk niet durven , maar dit gedrag verdient een boete van de club er bovenop.