Voormalig Club-voorzitter Fernand De Clerck overleden

PHOTO_NEWS
Fernand De Clerck, tussen 1973 en 1999 voorzitter van Club Brugge, is afgelopen nacht overleden in Brugge. Blauw-zwart heeft nu het nieuws ook bevestigd op zijn website.

De Clerck, die in 1933 werd geboren, is de meest succesvolle voorzitter uit de geschiedenis van Club Brugge. Onder zijn bewind won blauw-zwart negen landstitels en vijf Belgische bekers. De West-Vlamingen bereikten ook de finales van de Europabeker voor Landskampioenen (in 1978) en de UEFA Cup (in 1976), waarin twee keer werd verloren tegen Liverpool.

Sinds 1999 was De Clerck, die werd opgevolgd door Michel Van Maele, erevoorzitter van Club Brugge.

"Fernand De Clerck was een legendarische voorzitter van Club Brugge", zegt huidig Club-preses Bart Verhaeghe. "Hij zorgde er voor dat blauw-zwart zonder meer een Belgische topclub werd en bleef. Maar ook na zijn voorzitterschap bleef hij het beleid en het management steunen, en was hij intens begaan met onze club. Ik zal me hem vooral herinneren als een zeer wijs man."

De Raad van Bestuur, het management en alle medewerkers van Club Brugge bieden de familie De Clercq via de clubwebsite hun oprechte blijken van deelneming aan, en wensen hen veel sterkte en moed toe tijdens deze moeilijke tijden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.