Voor rust dramatisch Club eruit geknikkerd door Deense dwerg (1-1)

De 1-1 van Jelle Vossen zorgde even voor hoop, maar verder geraakte Club in Denemarken niet. Over en out in de Europa League.
Photo News De 1-1 van Jelle Vossen zorgde even voor hoop, maar verder geraakte Club in Denemarken niet. Over en out in de Europa League.
Zo groot de euforie gisteren was bij AA Gent, zo immens moet de ontgoocheling vanavond zijn bij Club Brugge. Ondanks een dramatische eerste helft en een verdiende achterstand via kwelduivel Sisto leek de kwalificatie na rust alsnog mogelijk. Met dank aan een sterk ingevallen Refaelov, een ineens uit een winterslaapje ontwaakte Vázquez en een alweer trefzekere Vossen. Twintig minuten voor tijd bracht die hoop in de Brugse harten, maar een echt verwacht slotoffensief richting 1-2 kwam er niet meer. Doodzonde want dit vertimmerd Midtjylland was te pakken. Alles op de competitie en de beker nu, er zijn geen excuses meer.

Onze man in Denemarken Wouter Devynck heeft voor u volgend verslag in petto, exclusief op HLN SPORT PLUS, nu één maand GRATIS!

Het rapport van een ontgoochel(en)d Club Brugge - met twee totaal onzichtbare spelers in de eerste helft - leest u nu op HLN SPORT PLUS!

Het Brugse lichtpunt in Denemarken was de goeie invalbeurt van Refaelov na de pauze en vooral de rentree van Björn Engels na 14 maanden blessureleed. Lees hun reacties op HLN Sport Plus.

Soms is voetbal hogere wiskunde, maar soms is het ook gewoon simpel: Club brugge MOEST in Herning winnen van het Deense FC Midtjylland om samen met het ongenaakbare Napoli Europees te overwinteren. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk gezien de smadelijke 1-3 in Jan Breydel van begin oktober. Al verloor de stugge en wetenschappelijk onderbouwde tegenstander de voorbije maanden wel van zijn pluimen. Een vormdip en heel wat blessures, het lijkt wel het Club Brugge van het seizoensbegin. De kampioen van Denemarken - niet gesteund door een uitverkocht stadion door het WK handbal voor vrouwen - drukte blauw-zwart alvast meteen weg, alle hens aan dek om voor het eerst de volgende ronde van een Europees toernooi te bereiken.

(Niet toevallig) Sisto
Niet dat de thuisploeg grote kansen versierde, maar er ging wel continu dreiging vanuit. Vooral de dribbelvaardige Pione Sisto - een Deen met Soedanese roots - deed de alarmbel geregeld rinkelen. Niet dat ze bij Club niet gewaarschuwd waren, ook in Brugge was hij ongrijpbaar. De West-Vlamingen beperkten zich tot verdedigen en als er al wat ruimte kwam om te counteren dan liep het al snel spaak. Eén keer leek het licht aan te schieten toen Felipe Gedoz vanop rechts een stevige wandeling richting doel op poten zette, onder de graszoden werd gestopt en vreemd genoeg geen vrije trap kreeg. Je voelde dat er rampspoed in de lucht hing en niet geheel verrassend was het Sisto die Club voor het halfuur een tik uitdeelde via een voorzet die warempel in doel waaide. Bruzzese in de fout? Hij zag er toch niet goed uit, de situatie totaal verkeerd ingeschat. Verdiend die 1-0, Club acteerde onherkenbaar bleek. Een schim van de machine van de voorbije weken.

BELGA
BELGA
BELGA

'Rafa' brengt schwung

Eén ding was duidelijk: na rust moest er uit een ander vaatje getapt worden want Club dreigde amper, of het moest die schuiver van 'Joske' Izquierdo geweest zijn. Michel Preud'homme stak maar meteen een nieuw vat: Felipe Gedoz eruit en 'Mister Europe' Lior Refaelov de wei in. En dat leek te lonen want 'Rafa' zorgde meteen voor schwung én gevaar. Na vijf minuten krulde de klaarkijkende Israëlische dribbelaar het leer enig mooi op het hoofd van Davy De fauw. Ja, dat was de 1-1. Of neen wacht, goalie Andersen pakte uit met een subliem handje. Het was maar een korte opflakkering, het momentum leek gemist. De Denen trokken het laken weer naar zich toe en het bleef uitkijken voor die dekselse stilstaande fases. De tijd tikte ongenadig in het nadeel en een nerveuze Preud'homme gooide zijn tweede joker in de strijd: Leandro Pereira. Slachtoffer was niet verrassend Izquierdo, net als maatje Gedoz nog lang niet in blakende vorm.

Vossen schenkt hoop
We gaven het al mee: voetbal blijft voetbal. Af en toe rolt er een rijpe appel uit de kast. Bijvoorbeeld toen Thomas Meunier de bal afgemeten op de knikker van Jelle Vossen schilderde en die heeft tegenwoordig maar een halve kans nodig. 1-1 en de vlam weer in de pan. Ineens schoot ook een sloffende Víctor Vázquez wakker. Eerst pakte hij uit met een weergaloze dribbel, besloten met een schot in het zijnet. Vervolgens had hij een heerlijk krulletje richting verste paal in gedachten. Jammer dat die bal aan de verkeerde kant van de staak belandde. De Spaanse regisseur en goaltjesdief Vossen waren los en de Limburgse spits pakte tien minuten voor tijd uit met een zondagsschot dat maar nipt naast zoefde, zou de verlossing nog komen? Enkele hoekschoppen kregen we nog wel, maar de broodnodige 1-2 viel niet meer. De uitschakeling een feit, Club kan zich focussen op de competitie en de beker. Géén herhaling van de Europese stuntcampagne van vorig jaar. Voetbaldwerg Midtjylland schrijft dan weer geschiedenis en bouwt een feestje.

Photo News
Photo News
BELGA
Photo News
photo_news
Photo News
belga
AP
reutersReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels