Vazquez komt nog eens terug op zijn vertrek: "Nodig om te groeien als voetballer"

Photo News
Victor Vazquez trok in januari na vijf jaar de deur in Club Brugge dicht. De Spaanse balvirtuoos zocht zijn geluk bij Cruz Azul in Mexico en miste zo de titelviering met blauw-zwart. In een interview met Sport/Voetbalmagazine komt Vazquez nog eens terug op zijn vertrek.

"Ik voelde dat ik niet meer zo gemotiveerd was als vroeger. Minder goesting, meer routine. Ik was wat verzadigd. Ik sprak daar met Michel over, zei hem dat ik me nog helemaal gaf op het veld, maar niet dezelfde motivatie meer had. Michel begreep dat en vond dat het goed was dat ik vertrok, om te groeien als voetballer. Maar hij waarschuwde mij ook dat dat ik niet zomaar moest vertrekken om te vertrekken, dat ik vooral een goede beslissing moest nemen", zegt Vazquez.

"Clubs uit Spanje konden mijn salaris niet betalen"
Vazquez ontkent (deels) het gerucht dat hij voor het geld is vertrokken. "Wanneer een prof dertig wordt, dan moet hij daar natuurlijk ook aan denken, want het gaat dan om de toekomst van zijn gezin. Maar meer dan het geld wilde ik verandering. Ik heb nu inderdaad een beter contract dan in België, maar met geld hou ik me pas bezig wanneer mijn contract hier afloopt en ik nog twee, drie jaar van mijn carrière heb. Ik heb aanbiedingen gehad uit China, maar dat interesseerde me nu niet. En er waren ook clubs uit Spanje geïnteresseerd, maar die konden mijn salaris of mijn transfer niet betalen."

Photo News
BELGA

"Geen afscheid zoals ik gewild had"

De Spanjaard kijkt met de glimlach terug naar zijn periode bij Club. "Ik ben er rijper geworden als profvoetballer en als mens. Voor ik naar Brugge kwam, had ik nog maar weinig profwedstrijden gespeeld. Bij Club heb ik geleerd wat het is om voor de titel te vechten, je voor de Champions League te kwalificeren, wedstrijden in de Europa League te spelen... Ik ben verantwoordelijker geworden, ik heb een kind dat Spaans en Belgisch is. En ik heb er vrienden gemaakt naast het voetbal."

Toch betreurt hij zijn afscheid (dat er eigenlijk geen was). Al krijgt Vaquez zondag een nieuwe kans wanneer hij voor de match tegen Oostende gehuldigd wordt. "Ik heb wel afscheid kunnen nemen van enkele ploegmaats, maar niet zoals ik het gewild had. Maar ik zal daar nog wel de kans voor krijgen tijdens de match tegen Oostende op 22 mei."

Photo News
belga