Vanaken: “Ik ben tevreden over mijn jaar, we zullen zien of dat opnieuw bekroond wordt met een Gouden Schoen”

Een goal en een gemiste penalty voor Hans Vanaken. De Rode Duivel vijzelt opnieuw z’n statistieken op. Is hij kandidaat om halverwege januari zichzelf op te volgen als Gouden Schoen? “Afwachten wat de stemmers zullen doen”, vertelde Vanaken.

Hans Vanaken maakte het enige doelpunt in Club Brugge-Moeskroen, maar liet nadien vanop de strafschopstip een unieke kans liggen om Club Brugge nog voor de pauze op een veilige dubbele voorsprong te brengen.“Kan gebeuren”, stapte de Gouden Schoen luchtig over zijn misser heen. Toen ik de bal op de stip legde had ik al in mijn hoofd om hem naar de linkerhoek te trappen. Maar ik stak hem niet diep genoeg. Niet goed genoeg getrapt dus. Volgende keer beter.”

“Of ik opnieuw de Gouden Schoen wil winnen? Ik heb eerlijk gezegd geen tijd om er aan te denken. Woensdag staat er weer een bekermatch op het programma. We hebben bijna elke week twee wedstrijden. Tijd heb ik niet om daarover te denken. Ik probeer gewoon elke match zo goed mogelijk te presteren en beslissend te zijn voor Club Brugge. Dan zien we wel wie over anderhalve maand de Gouden Schoen zal krijgen of verdienen.”  

“Het kan misschien wel zijn dat ik er met mijn statistieken opnieuw dicht bij zal zijn. Ik denk dat ik opnieuw een goed jaar draai, maar het is afwachten wat de stemmers zullen doen. Ik ben tevreden over mijn prestaties, afwachten of dat opnieuw bekroond wordt met de Gouden Schoen.”

BELGA

Tweede strafschopmisser op vijftien pogingen

Voor Vanaken was het zijn tweede strafschopmisser bij Club Brugge op vijftien pogingen sinds hij drie seizoenen geleden voor het eerst aan de stip kwam, wat zijn slagingspercentage naar 86,67 doet dalen. Het was ook de tweede misser in Jan Breydel. Vorig seizoen keilde hij een penalty tegen de dwarsligger tegen Racing Genk. Moeskroen-doelman Vasic was dus de eerste die een strafschop van Vanaken uit zijn doelvlak hield.

Opmerkelijk trouwens dat Hans Vanaken eerder voor Lokeren nooit een strafschop nam. Die eer was steeds voor Mijat Maric voorbehouden. Bij Club Brugge trapt Vanaken trouwens ook niet alle elfmeters. Soms doet Ruud Vormer dat nog en uiteraard is niemand de farce in Parijs met Mbaye Diagne vergeten. 

BELGA19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • avelino garcia

  Ik gok op David van Gent, snelheid, scorend vermogen, vista en team speler. Voor de zelfde meters heeft Vanaken een halfuur meer nodig.

 • jammy cappon

  Ja, Urdi de vos, tegen Salzburg was Sander berge echt top. Hij zou het misschien verdienen om de schoenen van vznaken te mogen kuisen.

 • Hans Willems

  Erwin van Roy, lokonga???? Wat heeft die dit kalenderjaar laten zien? Ach ja nu weet ik het. De onkunde van Anderlecht.

 • bart Meutermans

  Topper in België. Noppes buiten België.

 • Karel Belmans

  Vanaken is ne goeie voetballer en bij de beteren in onze competitie. Internationaal is hij veel te traag.Tegen Galatasary was hij een van de minsten. Een pas geven rechtdoor kan nog wel pakweg tegen San Marino, maar daar stopt het. Gouden schoen...;ja maar dan zonder effectieve tegenstand. Maar ja ...dat is zijn schuld niet.