Uitblinker Deli: “Het moeilijkste moet nog komen”

AP
Wat een match van Simon Deli. De Ivoriaan kroonde zich tot uitblinker, maar blijft ondanks de knappe uitgangspositie opvallend nuchter: “Op dit niveau zijn er geen makkelijke matchen”.

“Dankjewel god voor deze overwinning”, klonk het bij de man van de match na afloop. Simon Deli was achterin de rots in de branding bij Club, al kende hij voor de pauze veel geluk toen hij ontsnapte aan een own goal: “Ik was enorm verrast dat ik de bal plots tegen me kreeg”, aldus de verdediger. “Gelukkig ging die uiteindelijk tegen de paal. We hadden al snel door dat het een moeilijke match zou worden tegen een heel georganiseerde ploeg, die graag wou winnen. We hebben de openingsfase overleefd en kregen een eerste kans dankzij de manier waarop we de match voorbereid hadden. De ruimte zoeken in de rug van de verdediging, iets wat goed gelukt is.”

Club kreeg na de rust op zijn beurt de beste kansen: “Het lag plots open - we hebben een aantal goeie kansen gecreëerd. Uiteindelijk hebben we een mooi resultaat neergezet, al is het spijtig dat het geen 0-2 of 0-3 is geworden. We mogen daar evenwel niet te lang bij stilstaan, want die uitgangspositie blijft goed. We hebben gescoord en kregen geen doelpunt tegen.”

Ondanks de goeie uitgangspositie gaat Deli niet uit van een logische kwalificatie: “Nu moet het moeilijkste nog komen. We mogen dit niet gemakkelijk opnemen en moeten geconcentreerd blijven. Er is nog niets beslist. Dit is geen kleine match tegen een kleine ploeg, want op dit niveau zijn er geen makkelijke matchen.”

Deli droomt van de Champions League nadat hij vorig seizoen de kwartfinales van de Europa League bereikte met Slavia Praag: “Natuurlijk is het een droom om in de poules te spelen. Ik zal niet zeggen dat we al halfweg zijn, maar we hebben toch al een kleine stap gezet.”

AP2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan Boden

    Inderdaad, ze moeten thuis ook nog een penalty zien te krijgen.

  • Georges Vande Velde

    Deze man heeft gelijk. Als ik zie hoe nonchalant Mitrovic en Mata soms verdedigen dan zouden die beter eens hun ploegmaat in de gaten houden en leren hoe het moet. Op het einde van de 2 de helft komt een verloren bal van Linz tussen Mata en Mitrovic , de een kijkt naar de ander en Linz was er bijna mee vandoor. Trainen die gasten dan nooit samen of worden er geen afspraken gemaakt.