Tottenham-coach Pochettino blijft mysterieus over transfer van Wanyama naar Club: “Weet niet of hij vertrekt”

BELGAIMAGE
Van een akkoord of een medische test is er op dit moment allesbehalve sprake. Wél praten Club Brugge en Tottenham Hotspur de komende dagen verder over Victor Wanyama (28), toptarget van blauw-zwart bij het ingaan van de laatste week van de zomermercato. Spurs-coach Mauricio Pochettino spuit mist over een mogelijke transfer: “Ik weet niet of Wanyama vertrekt.”

In onder meer Engelse media viel gisteren te lezen dat een overeenkomst op clubniveau van meer dan tien miljoen euro plus bonussen reeds bereikt was, maar dat werd door beide partijen ten stelligste ontkend. Tottenham hoopt 12 à 13 miljoen euro te vangen voor Wanyama, min of meer het bedrag dat Spurs in 2016 aan Southampton betaalde voor de middenvelder. Club mikt wat dat betreft lager. 

Afwachten of beide partijen binnen afzienbare tijd een akkoord vinden, iets wat vandaag en wellicht ook morgen alvast niet het geval zal zijn. Wanneer dat wél zo is, moeten ook Wanyama zelf en Club nog consensus bereiken over het loon van de ex-middenvelder van Beerschot. Die verdient bij Spurs ongeveer drie miljoen euro bruto per jaar. In Brugge strijkt enkel Simon Mignolet een bedrag van die grootorde op, waardoor het aannemelijk is dat na Spurs ook Wanyama water bij de wijn zal moeten doen. 

Pochettino: “Weet niet of Wanyama vertrekt”

Mauricio Pochettino blijft mysterieus. “Ik weet nog niet of Wanyama vertrekt. Ik kan eerlijk gezegd niet voorspellen wat er gaat gebeuren”, aldus de trainer van Tottenham. “Voetbal draait niet om gisteren, wel om vandaag. Je moet je elke dag tonen. Wanyama raakte geblesseerd en anderen sprongen over hem in de pikorde. Wij zijn geen liefdadigheidsinstelling. En daarmee heb ik het niet specifiek over Victor. We hebben veel opties. Sommige spelers hebben geluk, anderen niet. Het is zoals de vraag waarom ik Toby Alderweireld en Davinson Sanchez opstel, en niet Jan Vertonghen. Of waarom niet Davinson, of Toby of Danny Rose of Ben Davies.”

AFP
Getty Images
REUTERS21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Georges Vande Velde

  Wegens risico de prijs bepalen en niet het gevraagde betalen ofwel ginder laten of iemand anders risico laten nemen ! Goede zessen zijn voor minder te koop ! Maar geen “grote namen “! Remember kompany !

 • dirk claeys

  Kopen is verloren geld! Wat indien blessure terugkomt, dan zal hij niet spelen, elke maand 3 miljoen kosten en proberen wegdoen voor 3 miljoen einde syzoen en 12 miljoen kwijtspelen, hebben nu reeds lesje gekregen bij Paniekaankopen rezai!

 • didier de coster

  hebben we echt geen talenten meer bij de jeugd hier in ons land , kan toch niet

 • Eduard Janssens

  ik ben niet voor de mauven Marc De Vos , maar als zo'n som uitrekt voor te zien wat kan en dan voor zo'n speler die op de terug weg is en meer in de lap mand ligt dan speelt dat grenst meer aan hoogmoed en hoogmoed komt ten val !!!

 • Yves François

  Als supporter van de Spurs zou ik Club afraden Wanyama te kopen. Naar Engelse normen is 15 miljoen een prikje, maar in dit specifiek geval is voor Club 15 miljoen voor deze speler zijn geld niet waard. Spendeer jullie geld aan een 100% inzetbare speler, die je hopelijk over enkele jaren nog kwijt kan voor minstens uw investering.