Toch maandenlang stadionverbod voor Club-voorzitter Verhaeghe?

Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe moest vanmiddag voor de rechter in Dendermonde verschijnen. Hij riskeert vijf maanden stadionverbod en een boete van duizend euro. Vorig jaar in Lokeren viel hij een vrouwelijke steward aan die zijn zoon niet wou binnenlaten in de neutrale zone.

De Voetbalcel veroordeelde hem eerder, maar Verhaeghe ging in beroep. Hij vraagt nu de vrijspraak, want volgens hem viel de steward zijn zoon aan en kwam hij alleen tussenbeide.

"Toen ik samen met manager Vincent Mannaert in de neutrale zone liep, hoorde ik een kreet achter mij. Ik zag dat mijn zoon, die net achter ons liep, in een wurggreep werd gehouden door een steward. Mijn eerste reactie als vader was om de steward en mijn zoon uit elkaar te halen. Verder is er niets gebeurd", vertelde Verhaeghe in de politierechtbank van Dendermonde.

Zijn advocaten Walter Van Steenbrugge en Christine Mussche vragen de vrijspraak. De 20-jarige vrouwelijke steward was niet aanwezig in de rechtbank. Uitspraak op 15 september.