Simons scherp voor Wilmots in biografie: "Welke vriend doet dat? Als je zoiets belooft, doe het dan ook, of hou gewoon je mond"

RV

40 jaar, meer dan 1.000 matchen én een nakende contractverlenging: dat verdient een biografie. En dus brengt uitgeverij Van Halewyck '1000, Timmy Simons' uit, opgetekend door (ex-)sportjournalist Wim Degrave. Een biografie waarin Simons zijn volledige carrière overloopt van het prille begin in 1976 bij FC Rillaar over zijn gloriejaren bij Club en PSV tot zijn lange loopbaan bij de Rode Duivels.

Voor zijn doen zeer openhartig overigens, inclusief kleedkamergeheimen. Over het abrupte einde onder bondscoach Marc Wilmots toen die hem vlak voor het WK 2014 plots liet vallen, is hij trouwens voor het eerst vrij scherp: "Marc had me gezegd: 'Wat er ook gebeurt, jij gaat altijd mee naar Brazilië.' Hetzij als speler, hetzij als lid van de technische staf bijvoorbeeld. Uiteindelijk heb ik twintig minuten voor de persconferentie te horen gekregen dat ik niet geselecteerd was. Als je dan achteraf verklaart dat we al zo veel hebben meegemaakt en goede vrienden zijn, dan zeg ik: welke vriend doet zoiets? Als je zoiets belooft, doe het dan ook, of hou gewoon je mond."

'1000, Timmy Simons' is vanaf vandaag te koop en kost 19,99 euro.

RV