Simons: "Europese wedstrijd hoeft niet altijd mooi te zijn"

Timmy Simons.
PHOTO_NEWS Timmy Simons.
Timmy Simons zag Club Brugge negentig minuten zwoegen om de drie punten te pakken tegen het Poolse Legia Warschau. "Een Europese wedstrijd hoeft niet altijd mooi te zijn", vertelde de Brugse aanvoerder in de catacomben van het Jan Breydelstadion.

"We konden vandaag geen negentig minuten pressing voeren, want dan hadden we te veel ruimte weggegeven. We hebben ons eigen ding gedaan en dat moeten we ook in de nog resterende twee wedstrijden doen", aldus de voormalige Rode Duivel.

Na de zege in de wedstrijd van de laatste kans komt de tweede plaats in de groep in het vizier. Club heeft met nog twee speeldagen te gaan twee punten achterstand op de Denen uit Midtjylland en dus belooft het een zwaar karwei te worden om alsnog Europees te overwinteren. "We doen vandaag inderdaad een goeie zaak. We willen in de volgende wedstrijden zo veel mogelijk punten pakken, je weet nooit wat er nog allemaal kan gebeuren", besloot Simons.

Brandon Mechele.
BELGA Brandon Mechele.

Mechele: "Opdracht volbracht"

Brandon Mechele kreeg na twee wedstrijden nagelbijten op de Brugse bank tegen Legia Warschau nog eens het vertrouwen van Michel Preud'homme. Mechele kreeg centraal achterin naast Stefano Denswil de voorkeur op Oscar Duarte en leverde een secure wedstrijd af. "We hebben gedaan wat we moesten doen, opdracht volbracht", vertelde de centrale verdediger.

"Bovendien hebben we niet al te veel kansen weggegeven, ook al kwam de hoge pressing er vandaag toch wat minder uit", vatte de verdediger de mindere wedstrijd van Club samen.

Vorig seizoen was Mechele centraal achterin vaak de rots in de branding bij Club, dit seizoen moet hij af en toe zijn plaats afstaan aan Oscar Duarte of Denswil en binnenkort keert ook nog eens Bjorn Engels terug uit blessure. "De concurrentie neemt toe en dat is een positieve zaak, want zo blijft iedereen scherp. De coach zei de vorige wedstrijden dat hij wou roteren en dat was meteen ook de uitleg waarom ik op de bank belandde."