Exclusief voor abonnees

Simons (40) haalt zelfs de bank niet meer: waar is Timmy?

BELGA
In Brugge vragen ze niet 'Waar is Wally?', maar wel 'Waar is Timmy?' Niet in de basis, niet op de bank en sinds kort zelfs niet meer in de wedstrijdkern. De nieuwe rol van Timmy Simons (40) is niet langer op het veld. En toch is hij nog van grote waarde, zo getuigt iedereen.

Oudste Rode Duivel ooit is hij al, oudste veldspeler ooit in de Jupiler Pro League kan hij sinds afgelopen weekend worden. Op weg naar zijn 41ste verjaardag op 11 december is Simons immers Vital Borkelmans voorbijgegaan. Die was 40 jaar, 11 maanden en 14 dagen toen hij voor het laatst met Cercle Brugge in eerste klasse aantrad. Nog één keer speelminuten pakken en Simons heeft er nog maar eens een record bij.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Boden

  Als jonge spelers bereid zijn om zijn raad te aanvaarden, kan hij van zeer grote betekenis zijn. Volgens mij zijn Dennis en Wesley hier voorbeelden van. Hard werken, voeten op de grond houden en nooit in de pers zeuren over een transfer zijn de 3 geboden voor een voetbalspeler.

 • Etienne Boeckx

  Mooie carrière gehad ! Proficiat maar kan nu niet meer mee hoor !

 • danny meulders

  zolang de centen maar op de rekening komen zal hij er Niet wakker van liggen , zo zijn er veel Politici in dit land en die trainen er geen meter voor laat staan dat ze al talent hebben

 • Bruno Zonnekeyn

  Brave man die Timmy maar al wel 2 jaartjes te lang van het profvoetbal aan het profiteren. Haalt het niveau niet meer. Afvoeren ...

 • Frans Peeters

  Als veteraan Simons nu nog zou meekunnen dan was ons voetbal van een nog lager niveau als het nu is. Op die leeftijd kom je gewoonweg te kort.