Preud'homme: "Niet meer rekenen, enkel winnen telt"

BELGA
Club Brugge neemt het morgenavond op de vierde speeldag in groep D van de Europa League in eigen huis op tegen het Poolse Legia Warschau. Beide teams tellen na drie speeldagen amper één punt, dat ze twee weken geleden sprokkelden in de heenwedstrijd. In geval van verlies of zelfs gelijkspel, dreigt een vroegtijdige uitschakeling. "We moeten winnen als we de hoop op kwalificatie voor de volgende ronde levend willen houden", beseft ook Club-coach Michel Preud'homme.

Met ook nog een thuiswedstrijd tegen het sterke Napoli van Dries Mertens en een verplaatsing naar het stugge Midtjylland op het programma moeten er dus drie punten geoogst worden. Bij een nederlaag of zelfs een gelijkspel wordt het bang kijken naar het resultaat van Midtjylland, want als de Denen dan winnen in Napoli, is de uitschakeling voor blauw-zwart een feit. Zover ziet Preud'homme het echter niet komen. "Als Napoli op niveau is, winnen zij thuis tegen Midtjylland. Maar goed, we kennen de situatie en moeten nu niet meer rekenen. Enkel winnen telt voor ons", vertelde de Club-coach woensdag tijdens de persconferentie.

BELGA

Zonder Izquierdo
Blauw-zwart kan morgen alvast niet rekenen op José Izquierdo. De Colombiaanse winger heeft last van een heupblessure en zit niet in de selectie. Ook voor Ruud Vormer, Bjorn Engels en Lior Refaelov komt de wedstrijd tegen de Polen te vroeg. Vormer kon woensdag wel voor het eerst met de groep meetrainen en mikt nog op de match van zondag tegen Racing Genk. "In de komende weken keren er nog heel wat spelers terug uit blessure en dat is voor de spelers een bijkomende motivatie om alsnog proberen te overwinteren. Met een ruime kern zorgt de Europa League immers voor meer wedstrijden op niveau waarin spelers zich kunnen tonen."

PHOTO_NEWS

Preud'homme: "Verwacht leuke match"
Er zijn overigens heel wat gelijkenissen tussen Club en Legia. Beide teams hebben het na de knappe campagne van vorig seizoen - Legia sneuvelde toen na een groepsfase met onder meer Lokeren pas in de zestiende finales tegen Ajax, Club bereikte zelfs de kwartfinales - knap lastig in de huidige Europa League. Na een wisselvallige competitiestart lijken beide vicekampioenen pas de laatste weken wat onder stoom te komen. Zowel Club als Legia deed onlangs vertrouwen op met twee zeges op rij. De heenwedstrijd was dan weer een partij met twee gezichten: Club sprokkelde een verdiend punt op basis van een goeie eerste helft, na de pauze zorgde de inbreng van Ondrej Duda er bij de thuisploeg voor dat de wedstrijd kantelde. "Legia is net als wij een voetballende ploeg, ik verwacht dan ook een leuke wedstrijd. Midtjylland is gevaarlijk omdat zij organisatorisch zo goed staan. Napoli is een klasse te sterk in deze groep", besloot Preud'homme.

PHOTO_NEWS