Preud'homme: "Ik hoop dat ook Anderlecht zich plaatst"

BELGA
Club Brugge neemt het morgenavond (21u05) in de terugwedstrijd in de zestiende finales van de Europa League op tegen het Deense Aalborg. Na de 1-3 zege van vorige week in Denemarken lijkt Club voor het eerst sinds 2004 op weg naar de achtste finales, maar toch waarschuwt coach Michel Preud'homme zijn manschappen. "We hebben ginder een goed resultaat neergezet, maar dat wil niet zeggen dat het morgen makkelijk zal worden. Aalborg zal zeker nog iets proberen", vertelde Preud'homme vandaag tijdens de persconferentie.

MPH weet immers dat een goed resultaat uit de heenwedstrijd geen garantie biedt op kwalificatie voor de volgende ronde. Als coach van FC Twente won hij in het seizoen 2010-2011 de heenwedstrijd in de zestiende finales op bezoek bij het Russische Rubin Kazan met 0-2, maar in de terugwedstrijd werd het nog bibberen nadat Kazan al snel op een 0-2 voorsprong kwam. Uiteindelijk werd het nog 2-2 en dus plaatste Twente zich alsnog. "In voetbal kan alles. Ik hoop dat de twee Belgische ploegen zich kunnen kwalificeren. In de eerste plaats zou dat goed zijn voor het Belgische voetbal, maar het zou ook eerlijker zijn. Zo spelen Club en Anderlecht evenveel wedstrijden, en wie weet spelen we dan wel tegen mekaar in de volgende ronde. Met KV Mechelen hebben we zo ooit eens tegen Anderlecht gespeeld (in de Europacup II van 1988-1989, red)", aldus Preud'homme.

PHOTO_NEWS

Sleutelen

De Brugse coach zal aan zijn elftal moeten sleutelen. Aanwinsten Stefano Denswil en Claudemir zijn immers niet speelgerechtigd in Europa. Flankaanvallers José Izquierdo en Felipe Gedoz liggen dan weer in de lappenmand. "Izquierdo heeft deze ochtend een scan laten nemen, we wachten momenteel nog op de resultaten. Het is een rare situatie, want hij had knieproblemen en uiteindelijk bleek er vocht in zijn enkel te zitten. Gedoz heeft een overbelasting aan de adductoren. Misschien raakt hij speelklaar voor de wedstrijd van zondag. Beide spelers hebben de voorbije maanden veel wedstrijden gespeeld."

Na de 1 op 9 in de competitie zag de West-Vlaamse leider landskampioen Anderlecht naderen tot op één punt en dus moet Club zich in de drie resterende wedstrijden voor de play-offs herpakken. "Ik ben niet blij met de 1 op 9, maar we staan nog steeds op de eerste plaats, spelen de Bekerfinale en hopelijk plaatsen we ons voor de achtste finales van de Europa League", besloot de Brugse coach.

BELGA
BELGA