Ploegverzorger Club Brugge kijkt aan tegen voorwaardelijke schorsing

PHOTO_NEWS
Peter Destickere, materiaalman en masseur bij Club Brugge, moet een wedstrijd voorwaardelijke schorsing vrezen uit de neutrale zone. Dat heeft het Bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vandaag bekendgemaakt. Het gaat om feiten tijdens de met 2-1 verloren wedstrijd op het veld van AA Gent, gisterennamiddag.

Destickere werd in de tweede helft door scheidsrechter Serge Gumienny naar de tribune gestuurd, naar aanleiding van een overtreding van Club Brugge-speler Boli Bolingoli. Uit de daaropvolgende vrije trap van AA Gent volgde de 2-1 winninggoal voor de Buffalo's. Destickere maakte zich toen boos in de dug-out, waarna hij richting kleedkamer werd verwezen.

Die ingreep van de ref blijft niet zonder gevolgen, want het Bondsparket wil Destickere een wedstrijd schorsing met uitstel opleggen, en dit in combinatie met een geldboete van 100 euro. Volgens het Bondsparket bezondigde de man zich aan "buitensporige uitlatingen".

Minnelijke schikking
Het gaat nog om een minnelijke schikking, die door Club Brugge geweigerd kan worden. In dat geval mag blauw-zwart morgenmiddag voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal de vrijspraak proberen pleiten. Als Club de sanctie aanvaardt, moet Destickere zich het komende jaar koest zien te houden, anders wordt de straf effectief.