Phillipe Clement ontevreden over omstandigheden op Sclessin: “Dit is een veld voor vierde provinciale"

BELGA
Scherpe Clement. De coach van Club Brugge was ontevreden over de omstandigheden waarin zijn blauw-zwart moest spelen op Sclessin (0-0). “Na een tijdje kónden we niet meer voetballen.” 

Zoals het een coach betaamt: Phillipe Clement begon zijn analyse met de slechte zaken. “Ten eerste... Het veld. Dit is een veld voor vierde provinciale. En hoe langer de wedstrijd vorderde, hoe slechter het werd”, zuchtte de trainer van Club. “Na een tijdje kónden we gewoon niet meer voetballen. Dat is spijtig. Voor het Belgisch voetbal, maar ook voor Standard - ik weet dat Michel graag goed voetbal brengt.” Ook over zijn eigen ploeg zag Clement een minpuntje. “De jongens verloren gedurende vijftien minuten in de tweede helft de controle. Ze vergeten te voetballen door de vele fouten. Of dat nu eenmaal bij een duel tegen Standard hoort? Neen, we moeten leren om rustig te blijven. Zelfs als er onterecht fouten gefloten worden. Dat is een les voor de toekomst.”

“Wat ik goed vond? De clean sheet”, besloot Clement. “Bij momenten toonden we dominantie. Veel balbezit en enkele goeie kansen. We hadden kunnen winnen, maar soms moet je tevreden zijn met een punt. Maar naar inzet en kwaliteit kan ik mijn team weinig verwijten, zeker in deze omstandigheden.”

BELGA20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Robin Schouppe

  Bleit bleit ! De wagen sputtert niet meer niet minder phillipe

 • Kevin Lievens

  Bart Vanderbruggen, jij hebt duidelijk het veld van Brugge nog niet gezien. Dat ligt er al een heel seizoen perfect bij, zelfs met 1 match per week. Weet je hoe? Een kwalitatieve grasmat die een eurotje meer kost.

 • Roos Desreveaux

  Dat het een patattenveld was geldt voor beide ploegen die graag goed voetbal willen brengen, maar clement moet ook durven toegeven dat club in een mindere periode zit (wat normaal is na al die matchen) en dat ze steeds met een scoringsprobleem zitten.

 • Bart Vanderbruggen

  En de bouwval van Jan Breydel met ditto veld is natuurlijk de referentie voor het Belgisch voetbal.

 • Jo Van opstal

  Weinig respect naar de ploegen en spelers toe van de provinciale reeksen!! Zou nog verschieten hoeveel perfecte velden er liggen in provinciale! Nodig hem uit voor in de voorbereiding op ons terrein een oefenwedstrijd te komen spelen tegen een ploeg uit onze regio bv Westerlo,heist o/d berg ofzo!!!